Parfait de figues
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les figues són una fruita de finals d'estiu especialment riques en sucres, vitamines, minerals i fibra, que ajuda al trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
5 ventalls de neula
50 g d'ametlla torrada
165 g de sucre blanc
40 g de xocolata negra (del 70%)
1 punta de sal
2 ous
50 ml d'aigua
4 figues
Vinagre de poma
Amaretto
1 llima
1 cullerada de mantega
3 figues
Menta
PREPARACIÓ
- Comencem fent un praliné: posem en una paella 40 g de sucre blanc i l'escalfem. Quan comenci a fer-se caramel, apaguem el foc i hi tirem 50 g d'ametlla marcona torrada
- Remenem fins que l'ametlla quedi coberta de caramel. Deixem que l'ametlla es refredi sobre un paper sulfurat o una cobertura de silicona.
- Un cop fredes, posem les ametlles al vas de la picadora i la triturem fins que es faci una pasta.
- Afegim al vas 40 g de xocolata negra i un polsim de sal. Ho tornem a triturar tot.
- Posem el praliné en un bol que anirà a la nevera, però abans, esmicolem 5 ventalls de neula sobre el praliné.
- Ho integrem i ho reservem a la nevera.
- Tallem a brunesa 4 figues netes.
- Posem en una paella les figues netes i 25 g de sucre blanc. Ho coem a foc baix fins que les figues es desfacin.
- Afegim a la paella una punta de vinagre de poma i ho integrem.
- Apartem les figues del foc i deixem que es refredin.
- Trenquem 2 ous i separem clares i rovells. Reservem els rovells a la nevera per a una altra recepta.
- Preparem un almívar posant un pot al foc amb 50 ml aigua i 100 g de sucre.
- Escalfem l'aigua i sucre fins que arribi als 120º.
- Mentrestant, podem anar muntant les clares amb les varilles elèctriques.
- Si les clares ja estan semimuntades i l'almívar ha arribat als 120º, podem afegir l'almívar a les clares de mica en mica, mentre continuem muntant les clares.
- Deixem que la merenga es refredi i després integrem merenga i compota de figues.
- Passem la barreja a una mànega pastissera.
- Posem una paella al foc i hi aboquem una cullerada de mantega.
- Un cop calenta, posem a la paella 4 figues netes tallades a quarts.
- Les enrossim. Un cop enrossides, tirem un raig d'amaretto a la paella, deixem que s'escalfi i l'encenem amb un encenedor perquè es flamegi.
- Muntem el parfait amb una capa de mousse de figues, una capa de praliné i les anem intercalant fins a dalt. Ho coronem amb uns talls de figa flamejada. Acabem el plat amb una mica de menta i ratlladura de llima.