Parpatana de tonyina amb samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La tonyina és un peix blau, com la sardina o el salmó..., contenen greixos molt saludables rics en omega 3, imprescindibles per a la salutAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 parpatanes de tonyina
4 cebes de Figueres
2 tomàquets de penjar
1 pebrot vermell gran
1 albergínia
Vi ranci
Colatura
Ghee
Conyac
Oli OVE
Pebre negre
Sal
Llorer
Alfàbrega
PREPARACIÓ
- Blanquegem 4 parpatanes de tonyina en un bol amb aigua i gel durant 15 minuts.
- Traiem les parpatanes del bol i les eixuguem.
- Marinarem la tonyina amb pebre negre, colatura d'anxova i mantega ghee. Posem les parpatanes en un recipient amb tapa i les deixem marinar 15 minuts a la nevera.
- Fem una samfaina. Pelem i tallem 4 cebes de Figueres, un pebrot vermell, traient-ne les llavors, i 1 albergínia, tot a quadradets petits.
- Posem una cassola amb oli OVE a escalfar.
- Un cop l'oli està calent s'afegeix la ceba i es cou fins que quedi transparent. Si es té ceba ja cuita, aquest pas ens el saltem perquè l'afegirem.
- Posem el pebrot a la cassola i el coem uns minuts.
- Afegim l'albergínia a la cassola tallada i la coem uns minuts també.
- Ratllem dos tomàquets de penjar directament a la cassola i remenem.
- Posem una fulla de llorer i pebre negre a la cassola. En aquest punt, si la ceba ja la teníem cuita abans, l'afegim.
- Incorporem un raig de vi ranci a la samfaina i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Un cop cuita la samfaina la colem en un bol per treure'n l'excés d'oli.
- Traiem les parpatanes del recipient on s'estaven marinant. En una cassola ampla posem mantega ghee i encenem el foc.
- Quan ja està calent , rostim les parpatanes per les dues cares.
- A mitja cocció hi posem un raig de conyac i flamegem.
- Apaguem el foc i reservem les parpatanes en un plat.
- Emplatem posant samfaina a la base i les parpatanes al damunt.
- Completem el plat amb una mica d'alfàbrega fresca i servim.