Pasta alla Norma
- Cuina: Marc Ribas
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi, que intervenen en la funció de contracció muscular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g de pasta tortiglioni
2 albergínies
2 grans d'all
1 kg de tomàquet de penjar
1 cullerada de pasta de tomàquet
Vi ranci
Sal
Pebra negra
Alfàbrega fresca
Orenga fresca
Formatge
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem 2 albergínies netes a bastonets.
- Posem en un bol aigua i un polsim de sal i ho remenem amb el batedor perquè es dissolgui.
- Posem al bol les albergínies tallades a bastonets.
- Deixem les albergínies en remull 15 minuts.
- Mentrestant, comencem a fer la salsa de tomata i ratllem un 1 kg de tomata de penjar net.
- Posem la tomata ratllada en una una cassola al foc sense oli. Hi afegim dues cullerades de tomàquet concentrat. Deixem que cogui 15 minuts a foc baix.
- Si l'albergínia ha passat els 15 minuts en remull, la traiem de l'aigua salada i l'assequem.
- Posem una altra paella al foc i hi posem oli OVE.
- Pelem i laminem 2 grans d'all i els posem a la paella perquè es torrin.
- Afegim a la paella dels alls l'albergínia eixuta i una mica de pebre.
- Ho saltem uns minuts i després hi afegim la salsa de tomata. Hi posem orenga esmicolada.
- Deixem la salsa de tomata amb albergínia 15 minuts al foc.
- Quan les verdures es comencin a torrar, hi tirem un raig de vi ranci.
- Deixem que cogui uns cinc minuts.
- Posem una olla al foc plena d'aigua i sal. Mínim 1 litre d'aigua.
- Quan bulli, hi tirem 500 g de tortiglioni.
- Ho deixem coure 7 minuts, remenant de tant en tant.
- Un cop cuita, recollim la pasta amb una aranya.
- Aprofitem l'aigua de la cocció de la pasta per tirar-la a la salsa de tomata i albergínia perquè quedi més amorosida.
- Ratllem una mica de formatge curat d'ovella.
- Servim amb una mica d'alfàbrega fresca.