Pasta amb conill
INGREDIENTS
1 conill petit ja net
80 g de cigrons
1 ceba de Figueres
1 pebrot verd italià
2 tomacons
200 g gurullos
5 avellanes torrades
2 grans d'all
1 nyora
Farigola
Llorer
Brins de safrà
Julivert
Pebre
Sal
Oli
PREPARACIÓ
- Comencem preparant els cigrons. Hem d'hidratar 80 g de cigrons (pes en cru) i un cop els tinguem hidrats els pelem.
- Posem un pot al foc amb aigua i també posem una cassola a escalfar.
- Comencem a preparar el conill, un conill petit tallat a bocins. El salpebrem i l'afegim a la cassola, juntament amb un raig d'oli, dos grans d'all, que haurem aixafat abans, farigola i una nyora, que maltallem.
- Deixem que s'enrosseixi amb la cassola mig tapada.
- Mentrestant tallem a daus una ceba de Figueres ja pelada i un pebrot verd italià net.
- Retirem de la cassola el conill, la nyora i els alls enrossits i descartem la farigola, que ja ha fet la seva funció. Ho reservem.
- Afegim a la cassola la ceba i el pebrot tallats i hi afegim una mica d'oli si cal. Ho enrossim tot durant vuit minuts.
- Mentrestant fem una picada. Posem al morter la nyora enrossida, uns brins de safrà i uns alls enrossits que pelem. Quan ho tinguem tot dins el morter, ho piquem.
- Quan hagin passat els vuit minuts, afegim a la cassola el conill que hem reservat, la picada, dos tomacons ja nets que ratllem directament a la cassola, sal i pebre. Ho integrem i ho coem durant dos minuts.
- Ho coem tot amb els cigrons pelats, aigua calenta fins a cobrir-ho tot i llorer, i deixem que es cogui mig tapat durant deu minuts.
- Ho destapem, afegim a la cassola 200 g de gurullos i els coem durant set minuts.
- Mentrestant, posem al morter cinc avellanes torrades i les esmicolem fins a fer-ne farina. Ho afegim a la cassola i ho integrem.
- Tallem julivert menut.
- Quan hagin passat set minuts ho emplatem i a cada ració hi afegim el julivert tallat.