Pasta amb espàrrecs verds i romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els espàrrecs verds aporten poques calories i molta fibra, a més de gran varietat de vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g de tagliatelle frescos
8 espàrrecs verds gruixuts
100 g tomàquets cirerols
Alls envinagrats
Aigua amb gas
Oli d'oliva verge extra
70 g de cebetes envinagrades
50 g farina de blat de moro
50 g de farina
15 g avellanes torrades
15 g ametlles torrades
10 g carn de nyora
1 llesca (10 g) de pa
Sal
Pebre vermell dolç
Sucre
Sal
Cibulet
PREPARACIÓ
- Comencem fent una base de romesco amb la recepta que ens proposa la Gessamí. Posem en una safata de forn paper sulfurat. Tallem per la meitat 100 g de tomàquets cirerols i els repartim per la safata. Tirem per sobre una mica de sal i un pessic de sucre i ho barregem amb els tomàquets.
- Repartim per la safata uns 8 alls en vinagre. També hi escampem un parell de cullerades de cebetes envinagrades, unes fulles de farigola fresca i hi posem un puntet més de sal. Enfornem durant 1 hora a 130 ºC.
- Per fer una pasta de tempura, en un bol hi aboquem 50 g de farina de blat, 50 g de farina fina de blat de moro, 5 g de sal i ho barregem tot. A poc a poc, hi anem afegint 100 ml d'aigua amb gas i remenant fins que no quedin grumolls a la pasta de tempura. Tapem el bol amb un plat i el posem a la nevera.
- En una paella petita, posem força oli d'oliva verge extra a escalfar a foc alt. Tallem una llesca de pa (10 g) i fregim els trossets. Els reservem en un plat amb paper absorbent. Mantenim la paella a foc baix.
- En un got batedor, posem el pa fregit, 15 g d'avellanes torrades, 15 g d'ametlles torrades, mitja culleradeta de pebre vermell dolç, 75 ml d'oli d'oliva verge extra, sal i 10 g de carn de nyora (o de pebrot de romesco). Turbinem fins a tenir una pasta. Passem la salsa a un bol. Posem a escalfar una olla amb aigua per coure la pasta fresca.
- Agafem els 8 espàrrecs verds gruixuts nets i els traiem la part més fibrosa. Els tallem en 4 trossos cadascun. Traiem la pasta de tempura de la nevera, arrebossem els espàrrecs i els fregim. Els reservarem en un plat amb paper absorbent.
- Quan bulli l'aigua, hi aboquem 500 g de tagliatelle frescos i els couem durant 2 minuts després que l'aigua torni a bullir.
- Posem una cassola al foc molt baix amb el romesco. Piquem amb un ganivet una mica de cibulet i el reservem
- Quan la pasta estigui cuita, la passem amb una aranya a la cassola del romesco. Barregem. Afegim una mica de l'aigua de la cocció per emulsionar la salsa i que quedi ben integrada..
- Emplatem posant una ració de pasta amb romesco i 8 trossos d'espàrrecs en tempura. Hi tirem una mica del cibulet picat per sobre