Pasta amb fals pesto
INGREDIENTS
500 g pasta fresca casarecce
- 4 l aigua
- 300 g cirerols
- 50 g formatge ovella curat
- 20 g alfàbrega fresca
- 100 g pinyons
- 1 gra d'all
-
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Torrem 100 g de pinyons en una paella. Els reservem en un plat.
- A la mateixa paella, hi posarem un bon raig d'oli, 300 g de cirerols i 1 gra d'all pelat. Saltem els cirerols a foc mig-alt durant uns 10 minuts.
- Posem al got batedor els cirerols cuits, l'all, 20 g d'alfàbrega fresca, 3/4 parts dels pinyons torrats i una bona quantitat de formatge d'ovella curat. Ho triturem tot lligant amb oli OVE.
- Posem 4 litres d'aigua a bullir amb sal. Quan bulli, hi tirem 500 g de pasta fresca casarecce o un altre estil, curt. Bullim el temps indicat en el paquet.
- Passem el pesto al bol. Si la pasta està feta, la recollim amb l'aranya o una cullera foradada i la posem al bol amb pesto. Barregem bé amb una mica de l'aigua de cocció de la pasta.
- Emplatem la pasta amb pesto i ho acabem amb uns pinyons torrats i una mica més de formatge que ratllarem.