Pasta amb salsa aurora
INGREDIENTS
500 g de tortiglioni
75 g de formatge curat
75 g de formatge emmental
60 g de farina d'ametlla
200 g de sofregit ja fet de ceba
4 tomacons
500 ml de nata del 35%
300 g de carn picada (50% de vedella i 50% de porc)
250 g de brou de carn reduït
Sal
Pebre blanc
Oli OVE
1 gra d'all
Orenga fresca en planta
Brandi
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar 200 g de ceba sofregida. Hi afegim 4 tomacons ratllats i els deixem coure 15 minuts.
- Mentrestant, posem en un pot ample 500 ml de nata del 35%. La reduïm fins a la meitat, per aconseguir una doble nata.
- Posem a bullir una olla grossa amb aigua.
- Posem en un pot el sofregit de ceba i tomata, la nata doble, 60 g de farina d'ametlla, 250 g brou de carn reduït i 75 g formatge curat, que tallem.
- Ho deixem coure tot 20 minuts a foc baix.
- Salpebrem 300 g de carn picada (50% de vedella i 50% de porc).
- En una cassola calenta hi posem un raig d'oli, un gra d'all aixafat i la carn salpebrada.
- Ho sofregim tot.
- Quan comenci a quedar enrossida la carn, hi tirem un raig de brandi.
- Quan l'alcohol s'hagi evaporat, posem la salsa aurora a la cassola i ho integrem.
- Si l'aigua de l'olla ja bull, hi tirem 500 g de tortiglioni o una altra pasta curta amb espirals o estries.
- Quan la pasta estigui gairebé cuita, la pesquem amb l'aranya i la posem a la cassola amb la salsa.
- Hi ratllem 75 g de formatge emmental.
- Portem la pasta al forn a 220 ºC amb el gratinador 3 minuts.
- La servim amb una mica d'orenga.