Pasta de full amb cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El mascarpone és un formatge fresc cremós molt energètic i ric en greixos, ja que s'elabora a base de crema de llet i nata, per tant, el seu consum ha de ser moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g de cireres
60 g de sucre morè
1 llimona
vi ranci
1 cullerada mantega
200 g de nata
60 g de mascarpone
35 g de sucre blanc
una beina de vainilla
amaretto
1 pasta de full
un ou
sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Traiem el pinyol de 350 g de cireres. Posem 1 cullerada de mantega en una paella, hi tirem les cireres i 60 g de sucre morè per sobre. Ho remenem.
- Aixequem sucres tirant-hi un raig de vi ranci.
- Espremem una llimona i colem el suc fins que n'aconseguim 30 grams. Ho aboquem a la paella i ho barregem tot. Deixem refredar.
- Agafem una pasta de full i la tallem en 3 trossos. Dos d'iguals i el tercer, un pèl més tard. Al tros més gros hi fem talls petits amb la punta del ganivet perquè quan la posem al forn i s'infli, no es trenqui.
- Batem un ou.
- Posem en una safata paper sulfurat, un dels trossos petits de la pasta de full. Ho pintem amb l'ou batut. I a sobre hi posem una altra safata de forn que ens ajudarà a evitat que s'infli en excés.
- A la safata de sobre hi posem l'altre tros petit de pasta de full sobre un paper sulfurat. Afegim la compota de cirera sobre aquesta pasta de full. I tanquem la compota amb la part gran de la pasta de full que havíem tallat. Amb una forquilla, segellem les bandes.
- Pintem la part de dalt de la pasta de full amb un l'ou batut. I hi espolsem una mica de sucre morè per sobre.
- Enfornem les dues safates a 200 graus, 15 minuts.
- Fem la chantilly: barregem 35 g de sucre amb la polpa d'una vainilla.
- Muntem en un bol 200 grams de nata amb les varetes elèctriques. Hi anem afegint, a mig muntar, i a poc a poc, el sucre amb la vainilla.
- En un altre vol batrem 60 g de mascarpone amb les varetes elèctriques. Hi afegim un raig d'amaretto i l'integrem amb les varetes.
- Amb la llengua pastissera, barregem la nata muntada i la crema de mascarpone. Ho posem tot dins una mànega pastissera i ho reservem a la nevera.
- Traiem la pasta de full del forn i la deixem temperar.
- Muntem sobre la base de pasta de full la chantilly i hi, a sobre, hi posem la pasta de full amb el farcit de cirera.
- Per acabar, hi tirem sucre llustre per sobre. Ho servim.