Pasta de full amb maduixots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els maduixots, com altres fruites en les que ens prenem les llavors com el kiwi o els gerds, ens aporten molta fibraAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g maduixots
400g de mascarpone
100 g sucre
50 g mantega clarificada
3 fulls de filo
1 taronja
Licor d'avellana
Sal
Vinagre de poma
Sucre llustre
PREPARACIÓ
- Rentem 500 g de maduixots, els traiem el peduncle i els tallem pel mig o a quatre parts.
- Posem una paella al foc amb els maduixots tallats i 100 g de sucre morè. Ratllem sobre les maduixes, la pell d'una taronja. Traiem el suc a la mateixa taronja i ho tirem sobre les maduixes. Hi afegim un pols de sal i un raig de vinagre de poma.
- Ho deixem coure 5 minuts.
- Passat aquest temps, traiem els maduixots de la paella i els posem dins un bol perquè es refredin.
- Prenem 3 fulls de pasta filo i els tallem a rectangles de 13x7cm. Hem de quedar-nos amb 12 làmines.
- Posem a desfer 50 g mantega clarificada al foc.
- Amb la mantega clarificada desfeta i un pinzell, pintem les làmines de pasta filo per les dues cares. Una manera de fer-ho és pintant l'estora de silicona o el paper sulfurat que tenim dins la safata del forn, després posem la pasta filo i només ens queda pintar la part de dalt.
- Portem la pasta filo segurament necessitarem 2 safates- al forn. A 200 graus, 10 minuts.
- Mentrestant lliguem 400 g de mascarpone amb un raig de licor d'avellana.
- Posem mascarpone i licor en una mànega pastissera.
- Passats els 10 minuts de forn, traiem la pasta filo i deixem que es refredi.
- Un cop fred, muntem els pastissets amb una fulla de filo a sota, després fem un entrepà amb el mascarpone, els maduixots i un pis de pasta filo. Per sobre ho repetim amb un altre pis idèntic.
- Empolsinem els pastissets amb sucre llustre i ho portem a taula.