Pastanagues rostides amb mantega especiada

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastanaga és una de les hortalisses més riques en beta-carotens (pro-vitamina A), nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:

    200 g mantega 

    150 g farina 

    200 ml sifó 

    9 pastanagues amb les fulles  

    4 cebes tendres

    1 taronja

    1 llimona

    Gingebre 

    Matafaluga

    Festucs torrats salats  

    Agràs

    Estragó fresc

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem i reservem les fulles de 9 pastanagues. 
  2. Tallem al llarg 4 cebes tendres. 
  3. Afegim a una cassola apta per al forn les pastanagues i les cebes. A més a més hi posarem sal, un raig d'oli OVE i un raig generós d'agràs. Ho enfornem 20 minuts a 160º.
  4. En un morter piquem dues cullerades de matafaluga que reservem.
  5. Per fer la mantega especiada posarem en un bol gran 200 g de mantega pomada, ratlladura d'una llimona i de mitja taronja, un dit de gingebre congelat que també ratllem i la matafaluga que hem picat. Ho barregem bé. Estenem sobre paper film la mantega especiada, en fem un rul·lo i el portem a la nevera perquè agafi tremp.
  6. Per fer la tempura posarem 150 g de farina de blat i sal en un bol i després 200 ml de sifó fred. Ho barregem bé i ho deixarem refredar 1 hora a la nevera. 
  7. Enfarinem les fulles de les pastanagues i les enfarinem. Les submergim en la tempura i les fregim en oli molt calent. Això amb totes les fulles. Després les salem i reservem.
  8. Posarem la cassola amb les pastanagues sortides del forn al foc. Desemboliquem el rul·lo de mantega, la tallem a discos i l'afegim a la cassola (uns 3 o 3 discos) perquè enrosseixin els vegetals. 
  9. Posarem en un plat les pastanagues i les cebes, hi afegirem ratlladura de mitja taronja i ho acabarem amb les fulles de pastanagues en tempura, una mica d'estragó fresc i un bon grapat festucs torrats i salats que picarem en un morter.
Anar al contingut