Pastanagues rostides amb mantega especiada
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pastanaga és una de les hortalisses més riques en beta-carotens (pro-vitamina A), nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
200 g mantega
150 g farina
200 ml sifó
9 pastanagues amb les fulles
4 cebes tendres
1 taronja
1 llimona
Gingebre
Matafaluga
Festucs torrats salats
Agràs
Estragó fresc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem i reservem les fulles de 9 pastanagues.
- Tallem al llarg 4 cebes tendres.
- Afegim a una cassola apta per al forn les pastanagues i les cebes. A més a més hi posarem sal, un raig d'oli OVE i un raig generós d'agràs. Ho enfornem 20 minuts a 160º.
- En un morter piquem dues cullerades de matafaluga que reservem.
- Per fer la mantega especiada posarem en un bol gran 200 g de mantega pomada, ratlladura d'una llimona i de mitja taronja, un dit de gingebre congelat que també ratllem i la matafaluga que hem picat. Ho barregem bé. Estenem sobre paper film la mantega especiada, en fem un rul·lo i el portem a la nevera perquè agafi tremp.
- Per fer la tempura posarem 150 g de farina de blat i sal en un bol i després 200 ml de sifó fred. Ho barregem bé i ho deixarem refredar 1 hora a la nevera.
- Enfarinem les fulles de les pastanagues i les enfarinem. Les submergim en la tempura i les fregim en oli molt calent. Això amb totes les fulles. Després les salem i reservem.
- Posarem la cassola amb les pastanagues sortides del forn al foc. Desemboliquem el rul·lo de mantega, la tallem a discos i l'afegim a la cassola (uns 3 o 3 discos) perquè enrosseixin els vegetals.
- Posarem en un plat les pastanagues i les cebes, hi afegirem ratlladura de mitja taronja i ho acabarem amb les fulles de pastanagues en tempura, una mica d'estragó fresc i un bon grapat festucs torrats i salats que picarem en un morter.