Pastís cardenal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La nata és un aliment molt energètic i ric en colesterol. També és rica en vitamines A i D. Se n'ha de menjar de manera ocasional i amb moderacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 ous
270 ml de nata
150 g de xocolata 64%
120 g sucre llustre
30 g de sucre
30 g farina
20 g de farina d'ametlla marcona
1 polsim de sal
1 beina de vainilla
1 raig de whisky
1/2 sobre de llevat químic
PREPARACIÓ
- Separem 2 clares dels seus rovells i pesem 75 g. La resta de clares sobrants, les guardarem a la nevera per a una altra recepta. Guardem també els 2 rovells.
- Comencem a muntar la merenga.
- Hi afegim un polsim de sal.
- Anem afegint a tandes 100 g de sucre mentre es munta la merenga.
- Posem la merenga en una màniga pastissera i ho reservem.
- Trenquem 1 ou sencer i hi afegim els 2 rovells reservats.
- Afegim 30 g de sucre i ho muntem tot.
- Ho tamisem i hi afegim 20 g de farina d'ametlla, 30 g de farina de blat i ¿ sobre de llevat i ho integrem.
- Posem la massa dins una màniga i ho reservem.
- Posem dos papers sulfurats sobre dues safates.
- Amb la màniga pastissera fem dos discs amb la massa del pa de pessic en forma d'espiral i ho intercalem amb una altra espiral de merenga.
- Espolsem els dos discos amb abundant sucre de llustre i els portem al forn, que tindrem a 180º. Ho deixem 10 minuts al forn.
- Passats els 10 minuts, traiem els dos discos del forn i els deixem refredar.
- Desfem 150 g de xocolata al bany maria.
- Escalfem 70 ml de nata i l'afegim a la xocolata.
- Afegim un raig de whisky (opcional) a la xocolata amb nata i ho integrem.
- Muntem 200 ml de nata amb la polpa d'una beina de vainilla.
- Posem la nata en una màniga.
- Posem un dels discos de merenga i pa de pessic a la base. Per sobre hi posem el farciment de nata
- Tapem el farciment amb l'altre disc.
- Servim el pastís amb una gerreta de xocolata perquè cada comensal se'n posi a discreció.