Pastís cardenal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nata és un aliment molt energètic i ric en colesterol. També és rica en vitamines A i D. Se n'ha de menjar de manera ocasional i amb moderacióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    3 ous

    270 ml de nata

    150 g de xocolata 64%

    120 g sucre llustre

    30 g de sucre

    30 g farina

    20 g de farina d'ametlla marcona

    1 polsim de sal

    1 beina de vainilla

    1 raig de whisky

    1/2 sobre de llevat químic

PREPARACIÓ

 

  1. Separem 2 clares dels seus rovells i pesem 75 g. La resta de clares sobrants, les guardarem a la nevera per a una altra recepta. Guardem també els 2 rovells.
  2. Comencem a muntar la merenga.
  3. Hi afegim un polsim de sal.
  4. Anem afegint a tandes 100 g de sucre mentre es munta la merenga.
  5. Posem la merenga en una màniga pastissera i ho reservem.
  6. Trenquem 1 ou sencer i hi afegim els 2 rovells reservats.
  7. Afegim 30 g de sucre i ho muntem tot.
  8. Ho tamisem i hi afegim 20 g de farina d'ametlla, 30 g de farina de blat i ¿ sobre de llevat i ho integrem.
  9. Posem la massa dins una màniga i ho reservem.
  10. Posem dos papers sulfurats sobre dues safates.
  11. Amb la màniga pastissera fem dos discs amb la massa del pa de pessic en forma d'espiral i ho intercalem amb una altra espiral de merenga.
  12. Espolsem els dos discos amb abundant sucre de llustre i els portem al forn, que tindrem a 180º. Ho deixem 10 minuts al forn.
  13. Passats els 10 minuts, traiem els dos discos del forn i els deixem refredar.
  14. Desfem 150 g de xocolata al bany maria.
  15. Escalfem 70 ml de nata i l'afegim a la xocolata.
  16. Afegim un raig de whisky (opcional) a la xocolata amb nata i ho integrem.
  17. Muntem 200 ml de nata amb la polpa d'una beina de vainilla.
  18. Posem la nata en una màniga.
  19. Posem un dels discos de merenga i pa de pessic a la base. Per sobre hi posem el farciment de nata
  20. Tapem el farciment amb l'altre disc.
  21. Servim el pastís amb una gerreta de xocolata perquè cada comensal se'n posi a discreció.
Anar al contingut