Pastís cruixent
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
L'oli de gira-sol és extraordinàriament ric en vitamina E i àcids grassos omega-6, que protegeixen la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 ous
220 g farina sense gluten
200 g de nata 35%
150 g de sucre
125 g de mantega
125 g d'oli de gira-sol
25 g de llet
25 g de cacau en pols
25 g de cacau en pols desgreixat i sense sucre
2 làmines de gelatina
1 rajola de xocolata
blat de moro torrat
sal
PREPARACIÓ
- Separem les clares dels rovells.
- Amb les varetes elèctriques i dins d'un bol blanquegem els rovells amb els 150 g de sucre fins que dupliquin el seu volum.
- Amb les varetes elèctriques batem les clares a punt de neu i hi afegim un polsim de sal.
- Desfem els 125 g de mantega dins dels rovells.
- Afegim llet al bol dels rovells.
- De mica en mica hi afegim els 220 g de farina i els 25 g de cacau en pols desgreixat sense sucre amb 125 g d'oli de gira-sol fins que quedi una massa compacta.
- Amb una espàtula o una llengua hi incorporem les clares muntades.
- Ho emmotllem i ho posem al forn 30 minuts a 180º.
- Hidratem les gelatines.
- Passats els 30 min retirem del forn el pastís i el deixem refredar.
- Aixafem dins d'un morter un grapat de blat de moro.
- Desfem la rajola de xocolata al bany maria. Reservem part d'aquesta xocolata per decorar el plat al final.
- Hi afegim la gelatina i la desfem.
- Amb les varetes elèctriques muntem la nata dins un bol. Tant la nata com el bol val més que siguin freds, per afavorir que muntin millor.
- De mica en mica, és molt important fer-ho així, afegim la xocolata fosa a la nata, tot afegint-hi els 25 g de cacau en pols.
- Passem aquesta barreja a una mànega pastissera.
- Cobrim el pastís distribuint-hi gotetes de nata per la superfície.
- Hi espolsem per sobre el blat de moro i línies de la resta de la xocolata que ens ha sobrat del bany maria.