Pastís d'albergínies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest pot ser un plat únic equilibrat: porta la verdura de l'albergínia, els hidrats dels cigrons, així com la carn de xai. Per rematar l'àpat, una macedònia de fruita fresca i de temporada serà idealAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 albergínies grosses
800 g de xai per guisar
600 ml de brou de gallina
300 g de cigrons cuits
150 g de formatge gouda
150 ml de llet
20 g de sal
2 cebes
5 grans d'all envinagrats
2 c. s. de pasta de tomàquet
2 l d'aigua mineral
Bitxos envinagrats
Nou moscada
Oli OVE
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem tres albergínies grosses, quatre de mida normal, a làmines d'un centímetre de gruix.
- Posem les làmines en un bany de sal amb la proporció de 20 g de sal per 2 litres d'aigua.
- Posem en una cassola una mica d'oli OVE.
- Tallem 800 g de xai a mida de macedònia, el posem a la cassola i el daurem a foc viu.
- Tallem dues cebes a mida de macedònia.
- Afegim les cebes a la cassola i les coem a foc mitjà fins que quedin transparents.
- Tallem a la brunesa cinc alls envinagrats. Els reservem.
- Traiem les llavors de quatre bitxos envinagrats i els tallem a rodelles.
- Aboquem els alls i els bitxos a la cassola.
- Hi afegim dues cullerades soperes de pasta de tomàquet concentrada i ho salem.
- Afegim 600 ml de brou de gallina a la cassola i la deixem a foc baix durant 20 minuts.
- Traiem les albergínies del bany de sal, les eixuguem, les posem en una safata de forn i les enfornem a 200º durant 15 minuts.
- Posem al foc 150 ml de llet i hi afegim ratlladura de nou moscada, sal i pebre blanc. Ho barregem.
- Colem 300 g de cigrons cuits i els aboquem a un got batedor.
- Afegim al got la llet aromatitzada ja calenta i ho batem. Hem fet una mena d'hummus làctic.
- Traiem les albergínies del forn.
- Muntem el pastís en una safata que tingui una mica d'oli a la base i anem intercalant les albergínies i el farcit de xai fent pisos. Per rematar el pastís, hi posarem l'hummus làctic de cigrons.
- Cobrim el pastís amb 150 g de formatge gouda que ratllarem.
- Gratinem el pastís a 200º durant 10 minuts.
- Traiem el pastís del forn i el servim en porcions. Bon profit!!!