Pastís de carbassa i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carbassa és una hortalissa rica en vitamina A, nutrient essencial per al manteniment de la visió i de la pell, també per al funcionament normal del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g carbassa
200 g mantega
125 g xocolata 72%
150 g sucre
100 g de farina fluixa
50 g de llavors de carbassa
3 cullerades de licor casolà
3 ous
cacau en pols
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem a daus 500 g de carbassa.
- Enrossim la carbassa en una cassola amb una mica d'oli OVE i mantega.
- Quan la tenim enrossida, hi afegim el licor (podeu veure com el vam fer a la recepta de pa de xocolata i avellanes) i en deixem evaporar l'alcohol.
- Triturem la meitat de la carbassa rostida i la posem a refredar dins una mànega pastissera. L'altra meitat, la reservem.
- Fem fondre la xocolata al bany maria.
- Batem els ous i hi afegim el sucre. Quan estigui ben integrat, tamisem la farina, ho barregem bé i hi incorporem la carbassa reservada i les llavors de carbassa. Ho integrem tot bé.
- Estovem la mantega fins que quedi com una pomada. Es pot fer treballant-la amb les mans o bé traient-la amb antelació de la nevera.
- Barregem la xocolata fosa amb la mantega estovada fins que tot quedi ben integrat, i ho incorporem a la massa. Ho homogeneïtzem i posem la barreja dins un bol prèviament untat amb mantega perquè no s'enganxi.
- Ho enfornem a 180º durant 20 minuts.