Pastís de carbassa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carbassa és una hortalissa lleugera, molt rica en nutrients i fibra, en destaca la pro-vitamina A de funció antioxidantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 paquet pasta brisa
800 g de carbassa cacauet
280 ml nata 35% MG
150 g gorgonzola
70 g sucre morè
50 g sucre blanc
1 culleradeta de sal
1 ou mitjà
1 rovell
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de gingebre en pols
1 g nou moscada en pols
1 llimona
2 claus d'olor
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem a trossos 800 g de carbassa cacauet. Distribuïm els talls en una safata de forn on hi hem posat un full de paper de forn. Enfornem durant 1 hora a 175 graus.
- Escalfem en un pot 280 ml nata 35% MG. Quan està calenta hi afegim 150 g de formatge gorgonzola i dos claus d'olor. Retirem del foc, tapem i infusionem durant 1 hora.
- En un bol afegim 70 g de sucre morè, 50 g de sucre blanc, un ou i un rovell. Perfumem amb una culleradeta de gingebre en pols, una culleradeta de canyella en pols i una culleradeta de nou moscada en pols. Acabem amb una culleradeta de sal i la ratlladura d'una llimona. Integrem amb una vareta manual i reservem.
- Agafem la carbassa cuita, la passem a un plat i l'aixafem amb una forquilla fins a tenir textura de puré.
- Un cop tenim la carbassa aixafada, l'aboquem al bol de la barreja.
- Retirem els claus d'olor de la infusió i afegim el contingut del pot al bol. Ho barregem tot bé amb una vareta manual fins tenir una textura homogènia.
- Agafem una pasta brisa rodona. Amb l'ajuda d'un corró l'estirem una mica mantenint la forma.
- Emmotllem la pasta brisa en un motlle rodó de 25 cm , encaixant-la bé a les parets. Si sobresurt una mica pels laterals, es pot tallar amb un ganivet.
- Aboquem el farcit al motlle i fem dues coccions: la primera a 220º durant 15 minuts amb escalfor dalt i baix. La segona, a 175 graus durant 45 minuts amb funció ventilador.
- Desenfornem i temperem el pastís i ja el podem servir.