Pastís de carbassa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carbassa és una hortalissa lleugera, molt rica en nutrients i fibra, en destaca la pro-vitamina A de funció antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 paquet pasta brisa  

    800 g de carbassa cacauet  

    280 ml nata 35% MG  

    150 g gorgonzola  

    70 g sucre morè  

    50 g sucre blanc  

    1 culleradeta de sal  

    1 ou mitjà  

    1 rovell  

    1 culleradeta de canyella en pols  

    1 culleradeta de gingebre en pols  

    1 g nou moscada en pols  

    1 llimona  

    2 claus d'olor 

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem a trossos 800 g de carbassa cacauet. Distribuïm els talls en una safata de forn on hi hem posat un full de paper de forn. Enfornem durant 1 hora a 175 graus. 
  2. Escalfem en un pot 280 ml nata 35% MG. Quan està calenta hi afegim 150 g de formatge gorgonzola i dos claus d'olor. Retirem del foc, tapem i infusionem durant 1 hora. 
  3. En un bol afegim 70 g de sucre morè, 50 g de sucre blanc, un ou i un rovell. Perfumem amb una culleradeta de gingebre en pols, una culleradeta de canyella en pols i una culleradeta de nou moscada en pols. Acabem amb una culleradeta de sal i la ratlladura d'una llimona. Integrem amb una vareta manual i reservem. 
  4. Agafem la carbassa cuita, la passem a un plat i l'aixafem amb una forquilla fins a tenir textura de puré. 
  5. Un cop tenim la carbassa aixafada, l'aboquem al bol de la barreja. 
  6. Retirem els claus d'olor de la infusió i afegim el contingut del pot al bol. Ho barregem tot bé amb una vareta manual fins tenir una textura homogènia. 
  7. Agafem una pasta brisa rodona. Amb l'ajuda d'un corró l'estirem una mica mantenint la forma. 
  8. Emmotllem la pasta brisa en un motlle rodó de 25 cm , encaixant-la bé a les parets. Si sobresurt una mica pels laterals, es pot tallar amb un ganivet. 
  9. Aboquem el farcit al motlle i fem dues coccions: la primera a 220º durant 15 minuts amb escalfor dalt i baix. La segona, a 175 graus durant 45 minuts amb funció ventilador. 
  10. Desenfornem i temperem el pastís i ja el podem servir. 
Anar al contingut