Pastís de codonyat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g codonyat
135 g mantega
100 g flocs de civada
100 ml nata
90 g sucre morè
80 g farina
40 g sucre blanc
40 ml llet
5 ous
1 culleradeta de bicarbonat
Sal
Crema balsàmica
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 70 g de sucre morè, 40 g de sucre blanc i 60 g de mantega pomada. Ho barregem.
- Hi afegim un ou i ho integrem.
- Hi afegim 80 g de farina, 100 g de flocs de civada i un polsim de sal. Ho barregem per integrar-ho.
- Passem la massa a una làmina de silicona. Hi posem a sobre mig full guitarra i estirem aquesta massa fins que tingui un dit de gruix.
- Traiem el full guitarra, posem la massa sobre la làmina de silicona en una safata de forn. Enfornem la massa a 175º durant 15 minuts.
- Un cop fornejada, esmicolem la massa en un altre bol.
- Hi afegim 20 g de sucre morè, 75 g de mantega, un polsim de sal i una culleradeta de bicarbonat. Ho barregem.
- Separem la massa en 4 parts i la col·loquem en 4 motllos de 12 cm de diàmetre. Intentarem que les parets i la base tinguin un gruix uniforme.
- Posem en un got batedor 400 g de codony, 40 m de llet i 100 m de nata. Hi afegim una mica de crema balsàmica, n'hi haurà prou amb dues cullerades. També hi posem 4 rovells d'ou. Ho turbinem fins que aconseguim una textura de crema.
- Afegim una part de la crema que acabem de fer a cada motlle. Ho empolsinem amb sucre de llustre i ho enfornem a 160º durant 15 minuts.
- Un cop fornejats i temperats els pastissos, els posem a la nevera durant 30 minuts.
- Finalment, passada la mitja hora, hi posem per sobre de cada cassoleta uns fils de crema balsàmica. Fet!!!