Pastís de codonyat

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    400 g codonyat  

    135 g mantega  

    100 g flocs de civada  

    100 ml nata   

    90 g sucre morè  

    80 g farina  

    40 g sucre blanc  

    40 ml llet  

    5 ous  

    1 culleradeta de bicarbonat  

    Sal  

    Crema balsàmica 

    Sucre de llustre 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 70 g de sucre morè, 40 g de sucre blanc i 60 g de mantega pomada. Ho barregem. 
  2. Hi afegim un ou i ho integrem. 
  3. Hi afegim 80 g de farina, 100 g de flocs de civada i un polsim de sal. Ho barregem per integrar-ho. 
  4. Passem la massa a una làmina de silicona. Hi posem a sobre mig full guitarra i estirem aquesta massa fins que tingui un dit de gruix. 
  5. Traiem el full guitarra, posem la massa sobre la làmina de silicona en una safata de forn. Enfornem la massa a 175º durant 15 minuts. 
  6. Un cop fornejada, esmicolem la massa en un altre bol. 
  7. Hi afegim 20 g de sucre morè, 75 g de mantega, un polsim de sal i una culleradeta de bicarbonat. Ho barregem. 
  8. Separem la massa en 4 parts i la col·loquem en 4 motllos de 12 cm de diàmetre. Intentarem que les parets i la base tinguin un gruix uniforme. 
  9. Posem en un got batedor 400 g de codony, 40 m de llet i 100 m de nata. Hi afegim una mica de crema balsàmica, n'hi haurà prou amb dues cullerades. També hi posem 4 rovells d'ou. Ho turbinem fins que aconseguim una textura de crema. 
  10. Afegim una part de la crema que acabem de fer a cada motlle. Ho empolsinem amb sucre de llustre i ho enfornem a 160º durant 15 minuts. 
  11. Un cop fornejats i temperats els pastissos, els posem a la nevera durant 30 minuts. 
  12. Finalment, passada la mitja hora, hi posem per sobre de cada cassoleta uns fils de crema balsàmica. Fet!!! 
Anar al contingut