Pastís de crema catalana

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mantega conté vitamina D, imprescindible per a la salut dels ossos, tot i que conté molt colesterol i per això s'ha de prendre de manera ocasional i en poca quantitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: 

    200 g galeta   

    110 g mantega  

    50 g sucre  

    30 g ametlla crua 

    15 g farina fina de blat de moro 

    400 ml llet  

    100 ml nata  

    3 ous  

    Gelatina   

    Matafaluga  

    Gingebre en pols  

PREPARACIÓ

  1. Posem en una picadora 30 g d'ametlla natural i la triturem fins a fer-ne sorra. Ho reservem en un bol. 
  2. També triturem fins a fer-ne sorra 200 g de galetes i les reservem al mateix bol. 
  3. Afegim al bol 110 g de mantega pomada i una culleradeta de gingebre en pols. Ho integrem bé. 
  4. Aboquem la barreja en un motlle de 20 cm amb un sulfurat a la base. Ho aplanem i enfornem 8 minuts a 180º. 
  5. Posem en un pot 300 ml de llet i el duem a ebullició. En un got hi posarem 100 ml de llet i 15 g de maizena que diluïm i reservem.  
  6. Quan la llet ja bull, apaguem el foc i hi afegim una culleradeta de matafaluga. Ho tapem amb un plat i deixem que infusioni 5 minuts. 
  7. Posem un full de gelatina en aigua freda perquè s'hidrati. 
  8. Separem clares i rovells de 3 ous (guardem les clares). 
  9. Afegim al pot dels rovells 50 g de sucre i ho barregem. 
  10. Al mateix pot dels rovells hi afegim 100 ml de nata, la llet infusionada que colem i la llet amb maizena. Ho duem al bull sense parar de remenar.  
  11. Un cop ha espessit, hi afegim la gelatina hidratada i ho integrem. 
  12. Aboquem damunt de la base ja cuita del motlle la crema i ho deixarem temperar. Després ho durem dues hores a la nevera. 
  13. Per acabar, hi posem sucre per sobre i amb un bufador el cremem fins a aconseguir un caramel. 
Anar al contingut