Pastís de crema catalana
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La mantega conté vitamina D, imprescindible per a la salut dels ossos, tot i que conté molt colesterol i per això s'ha de prendre de manera ocasional i en poca quantitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
200 g galeta
110 g mantega
50 g sucre
30 g ametlla crua
15 g farina fina de blat de moro
400 ml llet
100 ml nata
3 ous
Gelatina
Matafaluga
Gingebre en pols
PREPARACIÓ
- Posem en una picadora 30 g d'ametlla natural i la triturem fins a fer-ne sorra. Ho reservem en un bol.
- També triturem fins a fer-ne sorra 200 g de galetes i les reservem al mateix bol.
- Afegim al bol 110 g de mantega pomada i una culleradeta de gingebre en pols. Ho integrem bé.
- Aboquem la barreja en un motlle de 20 cm amb un sulfurat a la base. Ho aplanem i enfornem 8 minuts a 180º.
- Posem en un pot 300 ml de llet i el duem a ebullició. En un got hi posarem 100 ml de llet i 15 g de maizena que diluïm i reservem.
- Quan la llet ja bull, apaguem el foc i hi afegim una culleradeta de matafaluga. Ho tapem amb un plat i deixem que infusioni 5 minuts.
- Posem un full de gelatina en aigua freda perquè s'hidrati.
- Separem clares i rovells de 3 ous (guardem les clares).
- Afegim al pot dels rovells 50 g de sucre i ho barregem.
- Al mateix pot dels rovells hi afegim 100 ml de nata, la llet infusionada que colem i la llet amb maizena. Ho duem al bull sense parar de remenar.
- Un cop ha espessit, hi afegim la gelatina hidratada i ho integrem.
- Aboquem damunt de la base ja cuita del motlle la crema i ho deixarem temperar. Després ho durem dues hores a la nevera.
- Per acabar, hi posem sucre per sobre i amb un bufador el cremem fins a aconseguir un caramel.