Pastís de formatge amb gingebre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de crema de formatge
300 ml de nata
200 g de sucre panela
50 g de maizena
80 g de nous
4 ous
3 cullerades de sucre
1 làmina de gelatina
1 dit de gingebre fresc
Ratlladura de gingebre
Suc d'una llimona
Aigua mineral
Menta fresca
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar en un pot 300 ml de nata. Un cop hagi bullit aturem el foc i ho deixem infusionar 2 hores a la nevera.
- Traiem de la nevera 600 g de crema de formatge.
- Posem en un bol la crema de formatge i hi colem la nata infusionada a sobre. Ho barregem.
- Hi afegim 4 ous batuts de mica en mica, mai de cop.
- Afegim 200 g de sucre panela i ho barregem tot amb les varetes manuals.
- Afegim 50 g de maizena i ho barregem.
- Posem en un motlle paper sulfurat i després l'omplim amb la massa. Ho enfornem a 180º durant 40 minuts.
- Pelem i tallem a la brunesa 1 dit de gingebre fresc. Ho reservem en un pot.
- Posem en un bol 1 got d'aigua mineral i 1 làmina de gelatina. Hi afegim el suc colat d'una llimona.
- Posem el pot del gingebre al foc hi afegim 3 cullerades de sucre. Ho remenem fins que comenci a fondre.
- Hi afegim el líquid reservat (aigua mineral, gelatina hidratada i suc de llimona) i ho deixem a foc baix durant 5 minuts. No hem de permetre que arribi a ebullició.
- Traiem del forn el pastís i el deixem temperar primer fora de la nevera i, després, a dins durant 2 hores.
- Piquem en un morter 80 g de nous.
- Escalfem la gelatina.
- Traiem el pastís de la nevera.
- El servim amb la gelatina de gingebre per sobre amb la picada de nous i unes fulles de menta fresca.