Pastís de formatge amb safrà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El safrà és un condiment molt apreciat, el seu color vermell intens ens mostra que és ric en carotens, nutrients precursors de la vitamina A que tenen destacada funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
525 g crema de formatge de vaca
265 g sucre
170 g farina de blat
120 g farina d'ametlla
115 g mantega
75 g sucre morè
2 g bicarbonat
25 ml llet
1 taronja
1 llima
Safrà
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent la base del pastís: posem, en un bol, 75 g de sucre morè, 40 g de sucre blanc, 115 g de mantega que tindrem temperada i ho barregem fins que estigui tot ben integrat.
- Hi afegim 80 g de farina de blat, 120 g de farina d'ametlla, 2 g de bicarbonat, un polsim de sal i un rovell d'ou. Ho pastem fins que quedi integrat.
- Posem la barreja damunt d'un paper sulfurat. Hi posem un altre paper sulfurat per sobre i hi passem el corró per estirar-ho bé, sense deixar-hi massa gruix. Traiem el paper de sobre i ho enfornem 15 minuts a 180º.
- Per fer el que anirà damunt del pastís, posem 25 ml de llet en un pot, juntament amb uns brins de safrà, i ho portem al bull. Un cop arrenqui a bullir, ho apartem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar mentre fem la resta.
- Posem, en un bol, 525 g de crema de formatge de vaca i 225 g de sucre i ho barregem bé. Hi afegim la ratlladura d'una taronja i d'una llima, i ho tornem a treballar, juntament amb 90 g de farina. Hi afegim tres ous i els integrem a la barreja.
- Hi afegim la infusió de safrà, ho acabem d'integrar i ho deixem reposar mentre acabem la base.
- Continuem fent la base del pastís: posem a la picadora la base que hem cuit i ho piquem fins que tinguem una pasteta. Posem la pasteta a la base d'un motlle rodó de 20 cm, hi afegim un polsim de sal i hi aboquem la nostra barreja. Ho coem 30 minuts a 180º.
- Un cop cuit, el deixem al motlle fins que temperi, l'ideal és que reposi 9 hores a temperatura ambient.