Pastís de formatge blau i pera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els làctics en general són aliments molt complets i energètics, gràcies al seu contingut de greixos i colesterol, proteïnes, minerals (calci i fòsfor) i vitaminesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g crema de formatge
100 g sucre
50 g formatge blau
3 ous
125 ml nata
12 g midó blat de moro
1 pera Conference
100 g farina
100 g mantega
100 g sucre morè
Sal
Cardamom en pols
Canyella en pols
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar 125 ml de nata i mitja cullerada de cafè cardamom en pols.
- Deixem que bulli i un cop arrenqui el bull, apaguem el foc. Ho tapem i deixem que baixi la temperatura.
- Barregem dins un bol 100 g de farina amb 100 g de mantega de textura pomada i tallada a daus amb un polsim de sal i 100 g de sucre morè.
- Posem el crumble dins una safata de forn amb una làmina de silicona per sota o paper per enfornar.
- Ho deixem al forn a 180º durant 10'. Passat aquest temps, no cal apagar el forn.
- Pelem i tallem a la brunesa 150 g de pera Conference
- Barregem els daus de pera amb canyella mòlta
- Traiem el crumble del forn i hi afegim la barreja de pera i canyella. Ho barregem bé.
- Ho tornem al forn, però aquesta vegada només 5', també a 180 graus.
- Traiem el crumble amb pera del forn i apugem temperatura del forn a 200º.
- Posem al got batedor: 200 g de crema formatge i 50 g de formatge blau. 2 ous i 1 rovell i 100 g de sucre.
- Reservem la clara per a una altra preparació.
- Batem la barreja de formatges i ous fins que tinguem una textura de crema homogènia.
- Separem una mica de nata infusionada que teníem a l'ansat dins un got i la colem i hi afegim 12 g de midó de blat de moro. Ho dissolem bé.
- Colem la resta de la nata infusionada al got batedor i li afegim la dissolució de midó.
- Ho integrem tot amb el batedor.
- Untem un motlle desmuntable amb mantega.
- Posem el crumble al motllo fent una base.
- Posem el farciment de crema de formatge al motlle.
- Ho posem al forn a 200º, durant 35 minuts, amb la calor només a baix i deixem que reposi una hora dins forn amb la porta oberta.
- Passat aquest temps, filmem el pastís i el posem a la nevera. El deixarem d'un dia per l'altre.