Pastís de iogurt i nabius
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els nabius tenen propietats nutricionals molt interessants. Lleugers d'energia i rics en fibra, destaquen pels seus nutrients antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g nabius
3 ous
1 iogurt (ha de ser en pot de vidre. Ens servirà de mida)
3 mides de farina
2 mides de sucre
1/2 mida d'oli coco temperat
1/2 mida oli OVE
1/2 cullerada d'anís en gra
1 sobre de llevat químic
2 llimes
2 cullerades de sucre
1 canonet canyella
Sal
Mantega
Licor d'ametlla
PREPARACIÓ
- Posem en un pot 300 g de nabius, 2 cullerades de sucre, la pell de dues llimes, mitja cullerada d'anís en gra, un canonet de canyella, un raig de licor d'ametlla i sal.
- Ho coem a foc baix durant 1 hora per aconseguir una melmelada de nabius.
- Separem clares de rovells de 3 ous. Les clares aniran a un pot i els rovells, a un altre.
- Muntem les clares amb una mida de sucre.
- Muntem els rovells amb una mida de sucre.
- Afegim 1 iogurt, ¿ mida d'oli OVE i ¿ mida d'oli de coco. Ho integrem.
- Hi afegim les clares reservades. Les integrem.
- Tamisem al bol 1 sobre de llevat químic i 3 mides de farina. Ho integrem.
- Hi afegim al bol 100 g de nabius. Els integrem.
- Untem un motlle amb mantega i farina.
- Omplin el motlle amb la massa. Ho enfornem a 180º durant 25 minuts.
- Emplatem un tall del pastís amb la melmelada de nabius per sobre.