Pastís de moniato i llenties
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El moniato és casi tan ric amb betacaroté com la pastanaga, amés és font de substàncies que li donen un fort efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g moniato cuit al forn
250 g llenties
300 g xampinyons portobello
200 g ceba rossa
200 ml brou de verdures i xiitake
80 g grana padano
30 ml salsa de soja
2 mozzarelles
2 tomacons
1 gra d'all
Farigola fresca
Romaní fresc
Vi ranci
Oli ove
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Coem unes llenties amb un dit d'aigua. Una hora a foc lent o 25 minuts en una olla de pressió. Passat el temps de cocció, deixarem que reposin un mínim d'una hora.
- Tallem a làmines 3OO g de portobellos nets.
- Posem un raig d'oli en una paella i un gra d'all aixafat. Hi tirem els portobellos laminats i els saltem.
- Lliguem una mica de farigola fresca i romaní fresc i ho afegim a la paella.
- Posem un colador sobre la paella i ratllem dos tomacons perquè la polpa caigui a la paella i puguem descartar pell i grana.
- Hi tirem un raig de vi ranci i deixem que s'evapori.
- Quan comenci a estar sec, hi tirem 200 ml de brou de verdures i bolets xiitake.
- Mentrestant, pelem 500 g de moniato cuit al forn. A 220 graus uns 45 minuts.
- Aixafem en un plat tot el moniato i hi posem pebre, oli i sal.
- Si el brou de la paella ja s'ha evaporat, hi afegim 200 g de ceba rossa, 250 g de llenties cuites i 30 ml de salsa de soja.
- Un cop està tot barrejat, agafem una safata que pugui anar al forn i hi posem una capa al fons amb la barreja de la paella i una capa de moniato per sobre.
- Tallem a macedònia 2 mozzarelles sense xerigot i les afegim per sobre del moniato.
- Ratllem sobre la mozzarella 80 g de formatge grana padano i ho posem al forn, 10' a 200º.
- Un cop passat aquest temps, ho servim.