Pastís de pastanaga i llavors
INGREDIENTS
50 g panses sultanes
50 ml suc taronja
120 g farina de blat integral
1 culleradeta d'impulsor
1 ou
70 g sucre morè
70 ml oli d'oliva 0.4
20 g nous pacanes
15 g pipes de carbassa
1 culleradeta de xia
1 culleradeta de sèsam
150 g crema de formatge
1 taronja
1 llimona
2 pastanagues
30 g sucre llustre
Mantega
Farina
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc amb 50 ml de suc de taronja. Hi afegim 50 g de panses sultanes.
- Quan bulli, apartem el pot del foc i deixem les panses hidratant-se 15 minuts.
- Ratllem en un bol 2 pastanagues pelades.
- En un altre bol hi posem un ou i 70 g de sucre morè. Amb les varetes elèctriques, batem l'ou per blanquejar-lo.
- Un cop el tinguem blanquejat, hi afegim 70 ml d'oli de 0,4º i ho integrem amb una llengua.
- Afegim les panses hidratades amb el suc a l'ou.
- Afegim les pastanagues ratllades al bol i hi tirem la ratlladura de mitja taronja i la de mitja llimona.
- Barregem una culleradeta d'impulsor i 120 g farina integral de blat.
- Ho tamisem dins del bol amb la pastanaga. Aprofitem la fibra de la farina que no ha passat pel sedàs i també la posem al bol. Ho integrem tot amb moviments embolcallants.
- Afegim al bol 1 culleradeta de sèsam, 20 g de nous pacanes, 15 g de pipes de carbassa (excepte una part que reservem per a més tard), 1 culleradeta de xia (excepte una part que reservem per a més tard).
- Untem un motlle quadrat de 15 cm amb mantega freda i l'espolsem amb farina per veure si hi ha mantega per tot arreu.
- Posem la massa al motlle i ho portem al forn a 160 ºC durant 50 minuts.
- Passat aquest temps, traiem el pastís del forn i deixem que baixi la temperatura. Quan no cremi, el traiem del motlle i el posem en una reixeta. L'hi tindrem 15 minuts perquè es refredi més.
- Mentrestant, podem preparar la cobertura.
- Posem en un bol 150 g de crema de formatge i hi tamisem 30 g de sucre de llustre.
- Ho batem.
- Cobrim el pastís amb una capa generosa de formatge dolç.
- Posem les llavors de carbassa i xia que havíem reservat.
- Ho emplatem.