Pastís de pastanaga i llavors

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastanaga és una de les hortalisses més riques en beta-carotens (pro-vitamina A), nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 50 g panses sultanes  

    50 ml suc taronja  

    120 g farina de blat integral  

    1 culleradeta d'impulsor  

    1 ou

    70 g sucre morè

    70 ml oli d'oliva 0.4  

    20 g nous pacanes  

    15 g pipes de carbassa

    1 culleradeta de xia  

    1 culleradeta de sèsam  

    150 g crema de formatge

    1 taronja  

    1 llimona  

    2 pastanagues  

    30 g sucre llustre

    Mantega  

    Farina  

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc amb 50 ml de suc de taronja. Hi afegim 50 g de panses sultanes.
  2. Quan bulli, apartem el pot del foc i deixem les panses hidratant-se 15 minuts.  
  3. Ratllem en un bol 2 pastanagues pelades.  
  4. En un altre bol hi posem un ou i 70 g de sucre morè. Amb les varetes elèctriques, batem l'ou per blanquejar-lo.
  5. Un cop el tinguem blanquejat, hi afegim 70 ml d'oli de 0,4º i ho integrem amb una llengua.
  6. Afegim les panses hidratades amb el suc a l'ou.  
  7. Afegim les pastanagues ratllades al bol i hi tirem la ratlladura de mitja taronja i la de mitja llimona.
  8. Barregem una culleradeta d'impulsor i 120 g farina integral de blat.
  9. Ho tamisem dins del bol amb la pastanaga. Aprofitem la fibra de la farina que no ha passat pel sedàs i també la posem al bol. Ho integrem tot amb moviments embolcallants.  
  10. Afegim al bol 1 culleradeta de sèsam, 20 g de nous pacanes, 15 g de pipes de carbassa (excepte una part que reservem per a més tard), 1 culleradeta de xia (excepte una part que reservem per a més tard).
  11. Untem un motlle quadrat de 15 cm amb mantega freda i l'espolsem amb farina per veure si hi ha mantega per tot arreu.
  12. Posem la massa al motlle i ho portem al forn a 160 ºC durant 50 minuts.
  13. Passat aquest temps, traiem el pastís del forn i deixem que baixi la temperatura. Quan no cremi, el traiem del motlle i el posem en una reixeta. L'hi tindrem 15 minuts perquè es refredi més.
  14. Mentrestant, podem preparar la cobertura.  
  15. Posem en un bol 150 g de crema de formatge i hi tamisem 30 g de sucre de llustre.
  16. Ho batem.
  17. Cobrim el pastís amb una capa generosa de formatge dolç.  
  18. Posem les llavors de carbassa i xia que havíem reservat.
  19. Ho emplatem.  
Anar al contingut