Pastís de peix
INGREDIENTS
300 g llobarro
1 cullerada concentrat tomata
4 ous
200 ml nata
Llorer
Vi blanc
Brandi
Sal
15 gambes
Mantega
Oli OVE
Torradetes amb sèsam
PREPARACIÓ
- Posem 2 dits d'aigua a la base de la vaporadora, afegim un raig vi de blanc i un parell de fulles de llorer.
- Posem a la reixeta de la vaporadora un full de paper sulfurat i 300 g de lloms de llobarro nets i sense espina. Deixem que cogui 12 minuts.
- Posem en un got batedor 4 ous, 200 ml de nata i una cullerada de concentrat de tomata. Ho batem amb el braç elèctric.
- Esbocinem el llobarro a talls no gaire petits. Ho integrem tot al got batedor. Pelem i tallem a micro el cos de 15 gambes vermelles, guardem cloves i caps. Posem els cossos de les gambes al got batedor i ho integrem tot amb una espàtula.
- Untem un motlle de "plum cake" amb mantega. Afegim la base del pastís al motlle. Tapem el motlle amb paper sulfurat i ho lliguem perquè no es mogui quan el portem al forn.
- Posem el motlle ple de pastís dins un altre motlle una mica més gran i omplim amb aigua bullent l'espai que queda entre els dos motlles.
- Coem el pastís al bany maria 50' dins del forn a 140º. Passat aquest temps, el deixarem temperar i un cop temperat, el refredarem 2 h a la nevera com a mínim.
- Mentrestant, podem saltar els caps i cloves de gamba amb un raig d'oli en una paella calenta. Quan estiguin torrats, ho desglacem amb un raig de conyac.
- Posem caps i cloves de gamba amb el seu suc en un got batedor i ho triturem. Ho colem amb un colador de malla molt fina o amb un drap.
- Un cop el pastís ja està fred, podem muntar el plat, amb una franja pintada de salsa de caps de gamba i un tall de pastís de peix.
- Acompanyem el plat amb unes torradetes de sèsam.