Pastís de peres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pera és una fruita molt lleugera, que conté pectina, un tipus de fibra soluble natural, que pot millorar el trànsit intestinal, així com augmentar la sensació de sacietat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
3 peres conferència
300 g farina
125 g de sucre panela
110 g d'oli de gira-sol
30 g de sucre de llustre
2 beines de vainilla
1 branca de canyella
2 ous
1 sobre de llevat
1 llimona
1 caiena
sal
pebre negre
PREPARACIÓ
- Pelem dues peres conferència, en traiem els cors i les tallem a macedònia.
- Fem un farcellet embolicant amb una gasa 1 caiena i 1 beina de canyella.
- Posem a bullir en un pot amb aigua mineral durant 15 minuts les peres tallades i 1 beina de vainilla , la pell i el suc d'1 llimona , el farcellet i 4 voltes de pebre negre. Estem fent un chutney.
- Posem en un bol 300 g de farina, 125 g de sucre panela i 1 sobre de llevat. Ho reservem.
- Separem les clares i rovells de 2 ous.
- Muntem les clares amb un pols de sal fent servir les varetes elèctriques.
- Blanquegem els rovells amb la polpa d'una beina de vainilla (la beina l'afegim al pot del chutney).
- Traiem la beina de vainilla, la gasa i la pell de llimona del pot del chutney.
- Afegim al bol de secs 110 g d'oli de gira-sol i el chutney de pera. Ho amassem.
- Afegim els rovells blanquejats i tornem a amassar.
- Amb una llengua incorporem a poc a poc les clares muntades.
- Posem un paper sulfurat a la part de baix d'un motllo de plum-cake i hi aboquem la massa.
- Laminem 1 pera amb pell i tot i la posem sobre la massa.
- Posem el motllo al forn a 180º durant 40 minuts i desprès ho deixem refredar.
- Desemmotllem en fred i hi afegim 30 g de sucre de llustre per sobre.