Pastís de plàtan al rom
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El plàtan mascle (per menjar cuit) és semblant al plàtan comú (per menjar cru) pel que fa al contingut de vitamines i minerals; tots dos són pobres en greixos i en proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g de sucre blanc
60 g de farina de blat
35 g de farina d'ametlla
500 ml de rom
10 grans de cafè natural
10 claus d'olor
3 ous
2 plàtans mascle
1 sobre d'impulsor
1 taronja
Mantega
Oli OVE
Sal
Anís en gra
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem al biaix 2 plàtans mascle. Els fregirem en una paella amb oli calent i els anirem deixant sobre una plata amb paper absorbent.
- Separem les clares i rovells de tres ous.
- Al bol de les clares hi afegim 50 g de sucre blanc i un punt de sal. Les muntem fins que tinguin una textura ferma.
- Al bol dels rovells hi afegim 50 g de sucre blanc i els blanquegem amb unes varetes.
- Al bol dels rovells hi afegim una part de les clares muntades i ho integrem a poc a poc amb una llengua pastissera. Després hi afegim la resta amb cura.
- Al bol hi afegim 60 g de farina de blat i un sobre d'impulsor químic. Ho integrem amb la llengua amb cura. També hi posarem 35 g de farina d'ametlla i repetim el procés.
- Untarem un motlle d'uns 25 x 6 cm amb mantega i farina. Hi aboquem la meitat de massa. Aleshores afegim a sobre la massa les tires de plàtan fregit. Ho cobrim amb la resta de la massa i acabem de posar la resta de plàtan a la part superior.
- Enfornem el pastís 40 minuts a 180º.
- Prepararem un almívar. En un pot inox hi posem 500 ml de rom, 10 grans de cafè natural, una cullerada d'anís en gra, 10 claus d'olor, 100 g de sucre blanc i una pell de taronja (guardem la taronja). Cremem el rom i després ho deixarem reduir fins a la meitat.
- Un cop reduït, colem l'almívar i hi afegim el suc d'una taronja. Ho reduïm de nou a la meitat, uns 10 minuts.
- Traiem el pastís del forn i el punxem amb una broqueta o escuradents perquè el líquid hi penetri. Amb un pinzell el pintem generosament amb l'almívar cremat. Deixem que reposi 5 minuts.
- Desemmotllem el pastís i ja el podem menjar.