Pastís de plàtan al rom

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El plàtan mascle (per menjar cuit) és semblant al plàtan comú (per menjar cru) pel que fa al contingut de vitamines i minerals; tots dos són pobres en greixos i en proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de sucre blanc   

    60 g de farina de blat   

    35 g de farina d'ametlla   

    500 ml de rom  

    10 grans de cafè natural  

    10 claus d'olor  

    3 ous  

    2 plàtans mascle  

    1 sobre d'impulsor  

    1 taronja  

    Mantega  

    Oli OVE  

    Sal  

    Anís en gra 

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem al biaix 2 plàtans mascle. Els fregirem en una paella amb oli calent i els anirem deixant sobre una plata amb paper absorbent.  
  2. Separem les clares i rovells de tres ous.   
  3. Al bol de les clares hi afegim 50 g de sucre blanc i un punt de sal. Les muntem fins que tinguin una textura ferma.  
  4. Al bol dels rovells hi afegim 50 g de sucre blanc i els blanquegem amb unes varetes.  
  5. Al bol dels rovells hi afegim una part de les clares muntades i ho integrem a poc a poc amb una llengua pastissera. Després hi afegim la resta amb cura.  
  6. Al bol hi afegim 60 g de farina de blat i un sobre d'impulsor químic. Ho integrem amb la llengua amb cura. També hi posarem 35 g de farina d'ametlla i repetim el procés.  
  7. Untarem un motlle d'uns 25 x 6 cm amb mantega i farina. Hi aboquem la meitat de massa. Aleshores afegim a sobre la massa les tires de plàtan fregit. Ho cobrim amb la resta de la massa i acabem de posar la resta de plàtan a la part superior.  
  8. Enfornem el pastís 40 minuts a 180º.  
  9. Prepararem un almívar. En un pot inox hi posem 500 ml de rom, 10 grans de cafè natural, una cullerada d'anís en gra, 10 claus d'olor, 100 g de sucre blanc i una pell de taronja (guardem la taronja). Cremem el rom i després ho deixarem reduir fins a la meitat.  
  10. Un cop reduït, colem l'almívar i hi afegim el suc d'una taronja. Ho reduïm de nou a la meitat, uns 10 minuts.  
  11. Traiem el pastís del forn i el punxem amb una broqueta o escuradents perquè el líquid hi penetri. Amb un pinzell el pintem generosament amb l'almívar cremat. Deixem que reposi 5 minuts.  
  12. Desemmotllem el pastís i ja el podem menjar.  
Anar al contingut