Pastís de poma i canyella

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 ous

    150 g farina

    180 g de sucre panela

    50 g  de mantega

    40 g oli de gira-sol

    5 g de llevat

    2  pomes Golden    

    2 pomes Granny Smith     

    2 cullerades de canyella en pols  

    2 canonets de canyella

    cava

    sal

PREPARACIÓ

 

  1. Traiem el cor a 2 pomes Golden.
  2. Posem les pomes en una safata de forn i omplim els centres amb 2 canons de canyella, un raig de cava i dos cullerades de sucre panela (40 g) per sobre.  Ho enfornem a 180º durant 25 minuts.
  3. En dos bols separem clares i rovells de 4 ous.
  4. Muntem a punt de neu amb les varetes elèctriques les clares amb un polsim de sal.
  5. Blanquegem els rovells amb 100 g de sucre panela.
  6. Sense deixar de batre, hi afegim al bol dels rovells 50 g de mantega pomada i un raig d'oli de gira-sol.
  7. Barregem en un bol 150 g de farina i 2 cullerades de canyella en pols i  tamisem la meitat en el bol a poc a poc, barrejant-ho amb la llengua.
  8. Afegim a poc a poc les clares muntades.
  9. Acabem d'integrar la farina tamisant-la i afegint-hi 5 g de llevat. Ho barregem i deixem reposar durant 30 minuts en el bol filmat.
  10. Traiem del forn les pomes i les deixem refredar al costat de la vitro.
  11. Esmicolem la polpa de les pomes fornejades i les afegim al bol de la massa. Ho barregem.
  12. Untem amb mantega un motlle rodó i hi espolsem farina. Després aboquem la massa.
  13. Tallem a làmines fines 2 pomes Granny Smith i les repartim per sobre la massa del motllo.
  14. Barregem mitja culleradeta de canyella en pols amb dues cullerades de panela i empolvorem el pastís.
  15. Portem al forn 50 minuts a 180º i llest!
Anar al contingut