Pastís de poma i canyella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 ous
150 g farina
180 g de sucre panela
50 g de mantega
40 g oli de gira-sol
5 g de llevat
2 pomes Golden
2 pomes Granny Smith
2 cullerades de canyella en pols
2 canonets de canyella
cava
sal
PREPARACIÓ
- Traiem el cor a 2 pomes Golden.
- Posem les pomes en una safata de forn i omplim els centres amb 2 canons de canyella, un raig de cava i dos cullerades de sucre panela (40 g) per sobre. Ho enfornem a 180º durant 25 minuts.
- En dos bols separem clares i rovells de 4 ous.
- Muntem a punt de neu amb les varetes elèctriques les clares amb un polsim de sal.
- Blanquegem els rovells amb 100 g de sucre panela.
- Sense deixar de batre, hi afegim al bol dels rovells 50 g de mantega pomada i un raig d'oli de gira-sol.
- Barregem en un bol 150 g de farina i 2 cullerades de canyella en pols i tamisem la meitat en el bol a poc a poc, barrejant-ho amb la llengua.
- Afegim a poc a poc les clares muntades.
- Acabem d'integrar la farina tamisant-la i afegint-hi 5 g de llevat. Ho barregem i deixem reposar durant 30 minuts en el bol filmat.
- Traiem del forn les pomes i les deixem refredar al costat de la vitro.
- Esmicolem la polpa de les pomes fornejades i les afegim al bol de la massa. Ho barregem.
- Untem amb mantega un motlle rodó i hi espolsem farina. Després aboquem la massa.
- Tallem a làmines fines 2 pomes Granny Smith i les repartim per sobre la massa del motllo.
- Barregem mitja culleradeta de canyella en pols amb dues cullerades de panela i empolvorem el pastís.
- Portem al forn 50 minuts a 180º i llest!