Pastís de préssec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Cal tenir en compte que la fruita en almívar no té les propietats nutricionals de la fruita fresca i, per tant, mai en serà el seu substitutAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g préssec en almívar
180 g sucre
100 g farina
60 g xocolata blanca
30 g midó de blat de moro
25 ml aigua
10 g impulsor
5 ous
Mantega
Un full i mig de gelatina
Sucre de llustre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un got batedor 400 g de préssec en almívar. Ho triturem.
- Hidratem un full i mig de gelatina.
- Posem en un pot 100 g de sucre i 25 ml d'aigua. Posem el pot al foc per fer-ne un almívar. Ho tindrem fins que l'aigua arribi a 120º.
- Posem en un recipient 50 g de clares d'ou.
- Muntem les clares a punt de neu.
- Quan l'almívar estigui a 120º, hi afegim de mica en mica les clares. Ho continuem batent fins que tinguem la merenga feta. Ho reservem.
- Posem en un pot 300 g de puré de préssec (part del que hem fet), 1 rovell d'ou i 30 g de midó de blat de moro. Ho barregem bé.
- Ho posem en un pot i ho coem remenant en tot moment fins que comencin a aparèixer bombolles. Aleshores hi afegim la gelatina. Ho retirem del foc i ho reservem.
- En un bol gros, hi posem 60 g de xocolata blanca i hi afegim la crema que acabem de fer colant-la. Ho barregem. Aquest serà el farcit del pastís.
- En aquest farcit, hi incorporem de mica en mica la merenga i ho remenem a poc a poc a fi de no perdre l'aire.
- Ho posem en una mànega pastissera. Hem fet una Chiboust de préssec. Ho reservem a la nevera com a mínim 1 hora.
- Al got d'una batedora, hi posem tres ous que muntarem amb 80 g de sucre. Ho batrem fins que el volum es tripliqui.
- Hi afegim a aquesta barreja 100 g de puré de préssec (la resta del que hem fet). Ho barregem bé.
- Tamisem sobre aquesta barreja 100 g de farina i 10 g d'impulsor. Ho remenem intentant que no es facin grumolls.
- Untem un motllo rodó (si pot ser de 25 cm de diàmetre) amb mantega i l'empolsinem farina.
- Afegim la massa al motllo i ho enfornem a 170º durant 30 minuts.
- Desenfornem el pessic.
- Tallem el pessic per la meitat en sentit horitzontal.
- Omplim la base amb la Chiboust i posem l'altra meitat del pessic per sobre.
- Posem per sobre una mica de sucre de llustre i ja ho tenim!!!