Pastís de Sacher
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Fer la pastisseria a casa és una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional (respecte a la industrial) ja que podem controlar més bé la bona qualitat dels ingredients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
150 g de sucre
100 g de farina fluixa
60 g de maizena
8 ous
60 g de cacau en pols
150 g de xocolata per a cobertura
3 fulls de gelatina
150 g nata 35%
70 g de nata 35%
amaretto
mantega
Per fer la melmelada
500 g d'albercocs
100 g de sucre morè
llimona
mel
PREPARACIÓ
- Barregem la farina, la maizena i el cacau en un bol.
- Blanquegem els rovells amb sucre en un bol.
- Muntem les clares a punt de neu en un altre bol.
- Hi afegim, als rovells, la barreja de farines tamisades amb un colador.
- Hi aboquem les clares.
- Ho emmotllem en un motllo que prèviament haurem untat amb mantega i farina.
- Ho posem al forn 30 minuts, a 180º.
- Per fer la melmelada, tallem els albercocs a daus petits. Posem en un pot els albercocs tallats, 100 g de sucre morè, 1 cullerada de mel i unes quantes gotes de suc de llimona. Ho deixem coure durant 30 minuts, remenant de tant en tant.
- Traiem el pastís del forn i el deixem refredar.
- Desfem els 70 g de xocolata i la nata al bany maria.
- Hidratem els fulls de gelatina amb aigua freda.
- Barregem els fulls de gelatina fins que es desfacin amb la xocolata desfeta i la nata.
- Obrim el pa de pessic.
- Una de les parts la untem amb la melmelada.
- Mullem l'altra part amb una mica d'amaretto.
- Tanquem el pastís.
- Muntem els 150 g de nata.
- Hi aboquem la xocolata desfeta per sobre i ho servim amb cacau en pols i nata muntada.