Pastís de truita gratinat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 truites
1,250 kg patates
3 cebes de Figueres
200 g encenalls de pernil ibèric
100 g mantega
100 ml nata 35%
70 g formatge parmesà
50 g pasta de tomàquet concentrat
Nou moscada
Tàperes
Fulles d'alfàbrega
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem les escates i la pell de les truites. En posem els filets en un atuell, coberts amb una solució d'aigua i sal a raó de 50 g de sal per cada litre d'aigua. Els deixem 20 minuts a la nevera.
- Bullim les patates durant 20 minuts, amb aigua fins que quedin cobertes, i un polsim de sal.
- Enrossim les cebes, tallades a una mida ben menuda. Hi afegim 2 gots d'aigua, 50 g de pasta de tomàquet concentrat i ho deixem coure uns 5 minuts, fins que l'aigua s'hagi evaporat.
- Hi afegim el peix, que hem eixugat prèviament. El coem de banda i banda i l'esqueixem a dins de la cassola. Ho barregem, perquè quedi tot ben integrat, juntament amb unes quantes fulles d'alfàbrega tallades i el pernil.
- Pelem les patates bullides i les aixafem en un bol. Hi afegim la mantega i ho continuem aixafant. Ho salpebrem, hi ratllem nou moscada, hi aboquem la nata i ho barregem bé fins que en quedi un puré ben fi.
- Omplim la base de l'atuell en què ho servirem amb la meitat del puré. Per sobre, hi posem una capa amb el sofregit del peix. La tapem amb una altra capa de puré i hi ratllem formatge parmesà de manera que cobreixi tot el pastís. Ho enfornem 30 minuts a 220 ºC.
- Ho acabem amb tàperes a la superfície del pastís.