Pastís d'endívies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Tot i que les endívies són unes hortalisses molt lleugeres, la salsa a base de mantega i formatge els afegeixen molta energia i greixosAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
700 g endívies
140 g mantega
300 ml llet
80 g nous
40 g farina
35 g formatge blau
2 ous
Nou moscada
Pebre blanc
Sal
Flors de cibulet
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc i hi afegim 40 g de mantega i la desfem.
- Afegim al pot amb mantega 40 g farina i l'enrossim uns 10 minuts.
- Afegim 300 ml de llet al pot i ho anem remenant fins que arrenqui el bull.
- Afegim al pot un pessic de sal, una mica de pebre blanc i ratllem una mica de nou moscada. Ho integrem tot.
- Tallem pel costat llarg 700 g d'endívies netes.
- Posem les endívies tallades dins un pot amb aigua amb sal bullint. Deixem les endívies a l'aigua uns dos minuts.
- Pesquem les endívies amb l'aranya o unes pinces i les posem dins un bol amb aigua salada i gel.
- Eixuguem les endívies i les tallem a juliana d'un dit de gruix.
- Posem una cassola al foc i hi tirem una cullerada sopera de mantega perquè s'escalfi.
- Quan la mantega sigui calenta, hi tirem les endívies. I deixem que s'ofeguin uns 5 minuts.
- Passat aquest temps, posem les endívies a escórrer.
- Batem en un bol 2 ous.
- Afegim la beixamel al bol amb ous batuts, hi tirem 35 g de formatge blau i les endívies colades.
- Ho integrem tot i ho reservem.
- Posem 80 g de nous pelades a la picadora i les triturem.
- Afegim 40 g de mantega pomada al bol de les nous triturades i ho integrem per fer una massa.
- Posem aquesta massa al fons i a les parets d'un motlle i ho portem al congelador.
- Deixem que la massa es refredi bé un mínim de 15 minuts al congelador. Si ja està congelada, la recuperem i hi tirem el farcit d'ous, beixamel i formatge.
- Preparem un bany maria per al forn. Agafem una safata de forn grossa i hi posem el motlle del pastís al mig. Omplim la safata grossa amb aigua bullint. Ho portem al forn a 160 º, 40 minuts.
- Passat aquest temps, traiem el pastís del forn. Deixem que es temperi fora del forn. Un parell d'hores més tard, el posem a la nevera.
- Al cap de tres hores de nevera, podem rescatar el pastís d'endívies. Hi posem unes flors de cibulet i podem servir-lo.