Pastís d'espinacs a la catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espinacs contenen ferro del tipus vegetal, i per aprofitar-lo millor cal prendre's un cítric per postresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 làmina de pasta brisa

    400 g d'espinacs baby

    200 ml de nata del 35%

    3 ous

    2 grans d'all

    Un grapat de pinyons

    Un grapat de panses sultanes

    50 g de sucre

    Un rajolí de moscatell

    Un rajolí de vinagre de poma

    Suc de mitja taronja

    Llard

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Aboquem en un bol un grapat de pinyons i els hidratem durant una hora amb el suc que hem escorregut i colat de mitja taronja. Afegim també al bol un rajolí de moscatell. 
  2. En un altre bol, hidratem també durant una hora un grapat de panses sultanes amb un rajolí de vinagre de poma i un altre d'aigua. 
  3. Untem amb llard de porc un motlle rodó d'uns 24 cm de diàmetre aproximadament. Hi entapissem una làmina de pasta brisa i tallem amb un ganivet la pasta que sobresurti per dalt. Punxem amb una forquilla la pasta brisa per evitar que es bombi i ho enfornem a 200º durant 15 minuts. 
  4. Posem en un bol 400 g d'espinacs, hi afegim sal i els morfim amb les mans. Morfir és trencar els espinacs, aixafant-los per treure'n l'aigua present al vegetal. 
  5. En una paella, sofregim amb oli d'oliva dos gran d'all tallats a làmines. Quan els alls estan cuits, els traiem i els descartem. Conservem l'oli que ha quedat perfumat amb els alls i hi aboquem els espinacs i les panses ja hidratades. Sofregim els espinacs i les panses uns 5 minuts a la paella. En acabar la cocció, hi afegim una mica de pebre. 
  6. Trenquem tres ous en un bol i els batem. Hi afegim la nata i hi aboquem també la barreja d'espinacs cuits i les panses. Ho integrem i aboquem aquesta barreja al motlle de la pasta brisa precuita. 
  7. Coem el pastís al forn durant 25 minuts a 180º.
  8. Fem el praliné de pinyons escalfant primer el sucre en una paella. Quan el sucre s'ha caramel·litzat, afegim a la paella els pinyons colats. Reservem el caramel en una safata amb paper sulfurat i ho deixem refredar un parell de minuts. 
  9. Aboquem el caramel en una trituradora amb un rajolí d'aigua mineral. Ho triturem fins a obtenir-ne una textura de praliné viscós i ho fiquem en un biberó. 
  10. Repartim per sobre del pastís el praliné de pinyons en forma de fil. 
  11. Tallem el pastís d'espinacs en porcions i l'emplatem.

 

 

Anar al contingut