Pastís gelat de llimona
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Pastís gelat de llimona
- (per compartir)
- Per a la base:
- 200 g de galetes
- 1/2 got de llet
- 2 rovells
- Per a la mousse de llimona:
- 400 g de formatge cremós
- 400 ml de nata semimuntada (35% mg)
- 50 g de sucre en pols
- 7 fulls de gelatina
- 200 ml de xarop d'erable
- 60 g de llimona confitada
- 100 ml de suc de llimona
- fulles de menta
- Per a la gelatina:
- fulles de menta
- 1 full de gelatina
- 100 ml de "limoncello"
- 1 llimona
PREPARACIÓ
- Comencem a fer la base del pastís: trenquem les galetes en un bol gros. No cal esmicolar-les, perquè amb la llet ja es desfaran.
- Afegim ara la llet al bol i ho anem removent amb una espàtula.
- Hi afegim el parell de rovells d'ou, que seran els responsables que lligui tot plegat al forn. Ho removem tot bé. Aquesta base es courà en un tres i no res, perquè la farina de la galeta ja és cuita.
- Preparem una base per al nostre pastís i un motlle en forma d'anella que puguem col·locar a sobre. Si la base no és antiadherent, hi passem una mica de mantega. Ja podem posar el forn a una temperatura de 180ºC.
- Estenem la base dins la superfície del motlle en forma d'anella. I cap al forn durant 10 minuts, a 180ºC.
- Un cop hagin passat els 10 minuts, traiem la base del forn i la descalcem del motlle. Tallem un tros de paper film per cobrir el motlle (l'anella) només per una banda. El girem, de manera que el paper film quedi a sota i al damunt hi posem la base que hem fet.
- Farem ara una crema freda, tipus bavaroise, una mousse de llimona per al nostre pastís: comencem posant una miqueta de xarop d'erable en un cassó al foc perquè estigui calent.
- Preparem un recipient amb aigua freda per remullar els fulls de gelatina i, d'aquesta manera, activar-los.
- Filmem el recipient on tenim el formatge fresc i el posem molt poqueta estona al microones, el temps just perquè el formatge quedi flexible, uns 15 segons a 360ºC.
- Ja tenim el xarop d'erable calent. Agafem ara els fulls de gelatina, que ja estan activats i absolutament flexibles, i els posem en el cassó on tenim el xarop, perquè es desfacin. Anem removent-ho amb un batedor manual.
- Posem el xarop d'erable amb la gelatina desfeta en un bol gros i hi afegim el formatge fresc que hem escalfat al microones. Ho anem barrejant a poquet a poquet amb el batedor manual. Ho anem treballant fins que tinguem una crema del tot flexible ara que és calenta, però que quan sigui freda serà molt més cremosa i ferma.
- Hi afegim ara el sucre en pols i ho anem batent bé. Un cop estigui barrejat amb la crema, hi afegim els trossets de llimona confitada i ho anem movent.
- Hi aboquem a poc a poc el suc de llimona, al mateix temps que ho anem movent tot plegat.
- Piquem unes fulles de menta ben petites, les hi afegim i tornem a batre-ho una miqueta més.
- Ara, hi incorporem la nata semimuntada, primer una miqueta, perquè la crema s'hi vagi acostumant, i ho anem movent amb una llengua. Ja hi podem abocar tota la nata. La muntem amb el batedor manual.
- Aboquem ara la crema que hem fet al damunt de la massa que tenim a dins del motlle.
- Tapem el motlle, que ara ja té la base del pastís amb la mousse de llimona a sobre, amb paper film, i cap a la nevera durant dues hores.
- Passat aquest temps, traiem el pastís de la nevera i el decorem amb unes varetes fetes amb la pell de la llimona i unes fulles de menta.
- Fem ara una gelatina que cobreixi la superfície: preparem un cassó al foc i hi fem reduir el "limoncello" per treure'n l'alcohol. Un cop sigui calent, l'encenem amb un encenedor.
- Activem un full de gelatina en aigua freda. Quan el "limoncello" ha perdut tot l'alcohol i gairebé té textura de xarop, en reforçarem aquesta textura amb el full de gelatina que hem activat. El desfem amb un batedor.
- Ara, afegim la ratlladura de llimona al "limoncello", que ja hem fet reduir i hi hem posat el full de gelatina. Ja ho podem abocar tot plegat al damunt del pastís, tenint cura que quedi be