Pastís japonès de formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta, pel seus ingredients làctics abundants, és rica en calci i en vitamina D, tots dos nutrients imprescindibles per a la salut dels ossos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
100 g de crema de formatge
60 g de llet fresca sencera
50 g de mantega
50 g de sucre
50 g de farina fluixa
40 g de iogurt cremós
20 g de maizena
20 g de mel
5 ous
1 llima
citronel·la
PREPARACIÓ
- Retallem un paper sulfurat. Ens ha d'encaixar amb el fons del motllo que utilitzarem per fer el pastís.
- Posem a escalfar el forn a 120º amb una safata amb aigua i, al damunt, una safata de reixeta. Que vagi escalfant-se, sense la funció de ventilador. Necessitem vapor.
- Posem la llet fresca en un pot, a foc baix, juntament amb la crema de formatge, la mantega i una branca de citronel·la. Que infusioni i la barregem fins que quedi tot ben integrat.
- Posem, en un bol, el iogurt cremós, una mica de ratlladura de llima, una cullerada de mel, i ho remenem. Quan ho tinguem ben barrejat, hi afegim unes gotes de llima, la maizena i ho tornem a remenar fins que no quedin grumolls.
- Traiem la citronel·la de la infusió. Hi afegim la farina i ho treballem bé amb una vareta fins que ens quedi dissolt. Un cop ho tinguem sense grumolls, ho deixem 10 minuts coent-se a foc baix.
- Agafem dos atuells grossos. Trenquem 5 ous i en reservem les clares en un dels bols. Els rovells els posem a l'altre.
- Batem fort els rovells. Un cop els tinguem blanquejats, hi afegim, a poc a poc, la barreja del iogurt i ho tornem a batre una mica perquè es barregi. Hi afegim la infusió amb la farina, que ja haurà cuit els 10', i ho tornem a remenar.
- Posem el sucre en un pot amb un rajolí d'aigua mineral, ho deixem a foc baix i que s'escalfi fins que tinguem un almívar elàstic. No ha de quedar de color torrat.
- Fem una merenga muntant les clares amb un polsim de sal. A mig muntar, sense deixar de batre-les, hi anem afegint el fil d'almívar fins que se'ns aguantin les clares.
- Acabem la massa del pastís incorporant, de mica en mica, la merenga al bol de la barreja on tenim els rovells. Ho remenem molt suaument.
- Preparem el motllo posant-hi el paper sulfurat. L'enllustrem amb una mica de mantega i una mica de farina. L'espolsem per treure'n el possible excés de farina.
- Posem tota la barreja a dins i ho enfornem a 120º durant 15 minuts.
- Passat aquest temps, apugem la temperatura a 150º i l'hi deixem 15 minuts més.
- Passat aquest temps, aturem el forn i el deixem obert de bat a bat durant 2 minuts.
- Tanquem la porta del forn deixant-hi un drap doblegat a la porta perquè no quedi tancada del tot i deixem reposar el pastís durant 40 minuts abans de menjar-lo.