Pastís selva negra vegà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Paradís
- Dieta: Vegana
INGREDIENTS
- Per un pastís de 12 racions:
- 400 g de farina integral
- 300 g de sucre de canya integral
- 80 g de cacau en pols
- 20 g de llevat
- 4 g de bicarbonat
- 1 polsim de sal
- 170 g d'oli de gira-sol
- 340 ml d'aigua
- Per a la crema:
- 1 l de llet de coco
- 60 g de farina fina de blat de moro
- 100 g de sucre de canya blanc
- 100 g de perles de xocolata negre
- 150 g de melmelada de cireres
- Per decorar:
- gerds
- encenalls de xocolata negre
- flors
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.
A continuació, barregeu en un bol, amb unes varilles, tots els ingredients secs: la farina integral, el sucre de canya, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Quan estiguin ben barrejats, afegiu-hi l'aigua i l'oli de gira-sol i torneu-ho a barrejar bé fins obtenir una pasta homogènia. Seguidament, repartiu la massa en dues parts iguals, col·loqueu-la en 2 motlles d'uns 26 cm de diàmetre, prèviament untats amb oli i paper de forn a la base, i deixeu-ho coure al forn a 180 graus, uns 30 minuts.
Per fer la crema de coco, barregeu el sucre de canya amb la llet de coco (reserveu-ne 200 ml) i bulliu-ho en un cassó al foc. Mentrestant, desfeu la farina fina de blat de moro amb la llet de coco, prèviament reservada afegiu-ho al cassó de la llet quan arrenqui el bull, torneu-ho a portar a ebullició i no deixeu de remenar-ho en cap moment. Quan torni a arrencar el bull, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop la crema estigui ben freda, separeu-la en dues parts, reserveu-ne la meitat per fer la cobertura i a l'altra meitat afegiu-hi les perles de xocolata i remeneu-ho bé.
Tot seguit, unteu una de les capes del pastís amb la melmelada de cireres, per sobre poseu-hi la barreja de crema de coco i perles de xocolata i cobriu-la amb l'altra capa de pastís. Finalment, unteu aquesta capa superior, tant per sobre com pels costats, amb la crema de coco que havíeu reservat per la cobertura.
I ja per acabar, cobriu tot el pastís amb els encenalls de xocolata, guarniu-lo amb els gerds i les flors i ja el podeu servir.
A continuació, barregeu en un bol, amb unes varilles, tots els ingredients secs: la farina integral, el sucre de canya, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat i la sal. Quan estiguin ben barrejats, afegiu-hi l'aigua i l'oli de gira-sol i torneu-ho a barrejar bé fins obtenir una pasta homogènia. Seguidament, repartiu la massa en dues parts iguals, col·loqueu-la en 2 motlles d'uns 26 cm de diàmetre, prèviament untats amb oli i paper de forn a la base, i deixeu-ho coure al forn a 180 graus, uns 30 minuts.
Per fer la crema de coco, barregeu el sucre de canya amb la llet de coco (reserveu-ne 200 ml) i bulliu-ho en un cassó al foc. Mentrestant, desfeu la farina fina de blat de moro amb la llet de coco, prèviament reservada afegiu-ho al cassó de la llet quan arrenqui el bull, torneu-ho a portar a ebullició i no deixeu de remenar-ho en cap moment. Quan torni a arrencar el bull, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop la crema estigui ben freda, separeu-la en dues parts, reserveu-ne la meitat per fer la cobertura i a l'altra meitat afegiu-hi les perles de xocolata i remeneu-ho bé.
Tot seguit, unteu una de les capes del pastís amb la melmelada de cireres, per sobre poseu-hi la barreja de crema de coco i perles de xocolata i cobriu-la amb l'altra capa de pastís. Finalment, unteu aquesta capa superior, tant per sobre com pels costats, amb la crema de coco que havíeu reservat per la cobertura.
I ja per acabar, cobriu tot el pastís amb els encenalls de xocolata, guarniu-lo amb els gerds i les flors i ja el podeu servir.