Pastisset de cúrcuma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Aquests pastissets són aptes per a persones que no poden prendre ni ou, ni gluten, ni làctics, i també per als qui segueixen una dieta vegetariana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- una cullerada de cúrcuma
- 250 g de sucre
- 250 g d'ametlles crues pelades
- 2 llimones
- un tros petit de gingebre
- 75 g d'aigua
- 4 llavors de cardamom
- un raig d'amaretto
- 10 g de llevat
- 70 g de maizena
- 1 poma golden
- 1 bitxo fresc
- 50 g de sucre
- 2 llimones
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
1. En un vas americà triturem les ametlles. Mentrestant, fem una infusió amb cardamom i gingebre. Un cop feta, desfem el sucre amb 75 g d'aquesta aigua.
2. Tirarem aquesta aigua i el sucre a les ametlles. Continuem batent i hi afegim el raig d'amaretto.
3. Hi barregem la maizena, el llevat, la cúrcuma i el suc de mitja llimona. Un cop està tot homogeni, ho posem en una mànega pastissera, ho emmotllem i ho posem al forn a 180 graus, 30 minuts.
4. Per fer el chutney, posem oli d'oliva verge extra en una paella, la poma golden tallada a quadradets molt petits i el bitxo tallat a rodanxes. També hi afegim un trosset de gingebre ratllat i 50 g de sucre, i que vagi fent xup-xup. Quan va quedant compacte, hi afegim el suc d'una llimona i mitja. Deixem que s'integri tot i ho guardem en un pot fins que es refredi.
5. Servirem aquestes magdalenes pintades amb una mica de chutney i hi tirarem la menta fresca per sobre.
2. Tirarem aquesta aigua i el sucre a les ametlles. Continuem batent i hi afegim el raig d'amaretto.
3. Hi barregem la maizena, el llevat, la cúrcuma i el suc de mitja llimona. Un cop està tot homogeni, ho posem en una mànega pastissera, ho emmotllem i ho posem al forn a 180 graus, 30 minuts.
4. Per fer el chutney, posem oli d'oliva verge extra en una paella, la poma golden tallada a quadradets molt petits i el bitxo tallat a rodanxes. També hi afegim un trosset de gingebre ratllat i 50 g de sucre, i que vagi fent xup-xup. Quan va quedant compacte, hi afegim el suc d'una llimona i mitja. Deixem que s'integri tot i ho guardem en un pot fins que es refredi.
5. Servirem aquestes magdalenes pintades amb una mica de chutney i hi tirarem la menta fresca per sobre.