Pastisset de pollastre especiat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les espècies realcen el gust dels aliments i estimulen la sensació de gana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g de farina
20 g de panses
500 ml de brou de pollastre
135 ml d'aigua
40 ml d'oli OVE
1 cuixa de pollastre
3 escalunyes
1/2 pastanaga
1/2 carbassó
Ras-alhanut en pols
1 cabeça d'alls
Cúrcuma fresca
Llavors de cardamom
Comí en pols
1 canonet canyella
Gingebre
Vi ranci
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem preparant el farcit. Tallem a la juliana tres escalunyes i les posem al foc amb oli perquè s'enrosseixin. Mentrestant tallem mitja pastanaga i mig carbassó a la juliana i una cuixa de pollastre sense os a mida de macedònia.
- Quan les escalunyes siguin rosses, hi afegim la pastanaga, el carbassó i el pollastre. També tallem per la meitat una cabeça d'alls i l'hi afegim.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola. Quan l'alcohol s'hagi evaporat hi afegim dues cullerades de ras-alhanut en pols, cúrcuma fresca ratllada, gingebre fresc ratllat, una cullerada de comí en pols, un canonet de canyella, dues llavors de cardamom (només l'interior), sal i pebre. Ho integrem perquè no se'ns cremin les espècies.
- Hi afegim 20 g de panses i també 500 ml de brou de pollastre que hem de tenir calent. Ho coem destapat 35 minuts.
- Preparem el pastó. Escalfem a 35 graus 135 ml d'aigua i 4 g de sal. Mentre s'escalfa tamisem en un bol 300 g de farina.
- Aboquem al bol l'aigua tèbia i ho integrem amb les varetes. Després hi afegim 40 ml d'oli perquè no se'ns hi faci crosta.
- Funyim el pastó sobre una fusta fins que sigui llis i elàstic. Després el tapem amb un drap de cotó i el deixem reposar 30 minuts.
- Passat el temps, traiem el pastó del bol i l'estirem fins que tingui un gruix de 5 mm. En tallem vuit quadrats de la mateixa mida.
- Retirem del farcit el canonet de canyella i la cabeça d'alls. Omplim 4 quadrats de pastó amb el farcit. Mullem les vores dels quadrats amb aigua i tanquem els pastissets cobrint-los amb els altres quadrats de pastó. Pressionem els laterals per segellar-los.
- En una cassola posem oli OVE i, quan sigui ben calent, hi fregim els pastissets de dos en dos. Després els anem posant en paper absorbent i ho emplatem.