Pastisset japonès de pistatxo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El te matxa es pot considerar un superaliment, ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la massa
250 g farina d'arròs
100 g de sucre
400 ml d'aigua
3 g te matxa
Midó de blat de moro
-
Per al farcit:
85 g xocolata blanca
25 g pistatxos crus
165 ml de nata per muntar
25 ml llet
1 cullerada d'oli
PREPARACIÓ
- Comencem preparant la massa del pastisset. Posem en un bol 250 g de farina d'arròs i 3 g de te matxa i ho barregem. Després hi afegim 400 ml d'aigua tèbia i ho tornem a barrejar fins a integrar-ho tot.
- Posem la massa en un bol al bany maria. Ho cobrim amb un drap i ho deixem reposar a foc mínim durant 20 minuts.
- Un cop cuit, ho traiem i hi afegim 100 g de sucre que integrem amb l'ajuda d'una llengua.
- En una picadora hi posem 25 g de pistatxos que hem deixat hidratant tota la nit i una cullerada d'oli. Ho piquem amb el braç elèctric.
- A la barreja hi afegim 85 g de xocolata blanca i 25 ml de llet. Ho barregem fins a obtenir una textura de praliné.
- Muntem 165 ml de nata 35% dins d'un bol fred perquè ens pugi. A mig fer, hi incorporem amb moviments suaus el praliné de pistatxo. Ho posem dins una mànega pastissera.
- Posem la crema en motlles d'uns 5 cm en forma de semiesfera i ho duem al congelador 30 minuts.
- Mentrestant estirem la massa del pastisset. Preparem un paper sulfurat i al damunt i tirem midó de blat de moro. Un cop l'hi tenim, hi posem la massa, que estirarem amb l'ajuda d'un corró. Un cop ben estirada, tallarem rodones d'uns 8 cm amb l'ajuda d'un tallapastes.
- Agafem del congelador el praliné i omplim cada rodona amb una porció. Ho tanquem fent forma de bola.
- Emplatem un cop reposats perquè l'interior estigui fred però no congelat.