Pastisset japonès de pistatxo

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El te matxa es pot considerar un superaliment, ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa  

    250 g farina d'arròs  

    100 g de sucre  

    400 ml d'aigua 

    3 g te matxa  

    Midó de blat de moro  

     

  • Per al farcit: 

    85 g xocolata blanca  

    25 g pistatxos crus  

    165 ml de nata per muntar  

    25 ml llet 

    1 cullerada d'oli  

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant la massa del pastisset. Posem en un bol 250 g de farina d'arròs i 3 g de te matxa i ho barregem. Després hi afegim 400 ml d'aigua tèbia i ho tornem a barrejar fins a integrar-ho tot. 
  2. Posem la massa en un bol al bany maria. Ho cobrim amb un drap i ho deixem reposar a foc mínim durant 20 minuts. 
  3. Un cop cuit, ho traiem i hi afegim 100 g de sucre que integrem amb l'ajuda d'una llengua. 
  4. En una picadora hi posem 25 g de pistatxos que hem deixat hidratant tota la nit i una cullerada d'oli. Ho piquem amb el braç elèctric. 
  5. A la barreja hi afegim 85 g de xocolata blanca i 25 ml de llet. Ho barregem fins a obtenir una textura de praliné. 
  6. Muntem 165 ml de nata 35% dins d'un bol fred perquè ens pugi. A mig fer, hi incorporem amb moviments suaus el praliné de pistatxo. Ho posem dins una mànega pastissera. 
  7. Posem la crema en motlles d'uns 5 cm en forma de semiesfera i ho duem al congelador 30 minuts. 
  8. Mentrestant estirem la massa del pastisset. Preparem un paper sulfurat i al damunt i tirem midó de blat de moro. Un cop l'hi tenim, hi posem la massa, que estirarem amb l'ajuda d'un corró. Un cop ben estirada, tallarem rodones d'uns 8 cm amb l'ajuda d'un tallapastes. 
  9. Agafem del congelador el praliné i omplim cada rodona amb una porció. Ho tanquem fent forma de bola.  
  10. Emplatem un cop reposats perquè l'interior estigui fred però no congelat. 
Anar al contingut