Pastissets amb crumble i nabius
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els nabius tenen propietats nutricionals molt interessants. Lleugers i rics en fibra, destaquen pels seus nutrients antioxidantsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per als pastissets
70 g sucre blanc
60 g mantega
40 g ametlla mòlta
20 g farina de blat fluixa
20 g farina de civada
15 g mel
2 ous
Sal
Per al crumble:
60 g farina de blat fluixa
50 g mantega amb sal
50 g ametlla mòlta
50 g sucre morè
40 g nabius secs
15 g festucs pelats crus sense sal
-
PREPARACIÓ
- Començarem per preparar el crumble. En un bol hi posarem 50 g de mantega pomada amb sal, 60 g de farina de blat fluixa, 50 g d'ametlla mòlta i 50 g de sucre morè. Ho barregem. Un cop ben barrejat, ho aboquem sobre un full de paper sulfurat i l'emboliquem com si fos una botifarra. La portarem 1 hora al congelador.
- Preparem la mantega noisette, que ens servirà per fer la massa dels pastissets. Posem al foc 60 g de mantega i deixem que es cogui a poc a poc fins a caramel·litzar.
- Semimuntem 2 clares amb un pessic de sal.
- Tamisem en un bol 20 g de farina de blat fluix i 20 g de farina de civada. Després hi afegim 40 g d'ametlla en pols, 70 g de sucre blanc i 15 g de mel. Ho integrem i ho afegim al bol on teníem la mantega noisette. Ho integrem de nou.
- Hi afegim a poc a poc les clares semimuntades amb cura. Reservarem el bol 1 hora a la nevera i després ho passarem a una mànega amb un broquet.
- Necessitem 2 planxes de silicona amb motlles en format de lingot 8x3 (podríem fer servir un motlle similar). Passarem al motlle la massa dels pastissets amb la mànega fins a la meitat de la seva capacitat.
- Preparem la guarnició de nabius i festucs. Tallem i reservem nabius secs i festucs pelats crus sense sal.
- Anem al congelador i agafem el paquet amb el crumble que ratllarem per sobre la massa dels pastissets. Després hi afegim els nabius i els festucs tallats.
- Ho portem al forn 13 minuts a 190 º. Ho deixem refredar abans de menjar.