Pastissets de prunes vermelles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les prunes tenen un moderat efecte laxant, gràcies al contingut de fibra i pectina i també pel seu contingut en sorbitol i altres compostos que estimulen el moviment del intestins.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
480 g de prunes sense pinyol
400 g de farina
40 g de llet
40 g de sucre
1/2 sobre de llevat sec
5 ous
Una cullerada de canyella en pols
Patxaran
1 llimona
Sucre panela
Menta
Oli OVE
Llima
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 400 g de farina, 1/2 sobre de llevat sec, 40 g de sucre, 1 cullerada de canyella en pols i un pols de sal. Ho barregem.
- Afegim 40 ml de llet, un raig de patxaran i pastem.
- Afegim, un a un, 5 ous i els anem barrejant amb les varetes manuals fins que tot quedi ben integrat.
- Ratllem una llimona i en reservem la ratlladura.
- Ens untem les mans amb oli i amassem la massa durant 5 minuts. Hi afegim la ratlladura de llimona i ho funyim. Deixem que la massa reposi durant 2 hores, tapada amb un drap.
- Tallem 5 prunes vermelles i els traiem el pinyol (més o menys 480 g).
- Posem les prunes a foc baix amb 2 cullerades de sucre panela, un raig de Patxaran i el suc d'una llima. Ho deixem coure durant 15 minuts i després ho deixem reposar.
- Tallem unes fulles de menta i les afegim a la compota. Ho barregem i ho reservem.
- Repartim la massa en 8 parts i les estirem amb l'ajut d'un corró per fer-ne unes crestes.
- Escalfem oli OVE en una cassola.
- Farcim les crestes amb la compota i les tanquem amb una forquilla.
- Fregim les crestes i les arrebossem amb sucre i llestes!