Pastissets de prunes vermelles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les prunes tenen un moderat efecte laxant, gràcies al contingut de fibra i pectina i també pel seu contingut en sorbitol i altres compostos que estimulen el moviment del intestins.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    480 g de prunes sense pinyol

    400 g de farina

    40 g de llet

    40 g de sucre

    1/2 sobre de llevat sec

    5 ous

    Una cullerada de canyella en pols

    Patxaran

    1 llimona

    Sucre panela

    Menta

    Oli OVE

    Llima

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 400 g de farina, 1/2 sobre de llevat sec, 40 g de sucre, 1 cullerada de canyella en pols i un pols de sal. Ho barregem.
  2. Afegim 40 ml de llet, un raig de patxaran i pastem.
  3. Afegim, un a un,  5 ous i els anem barrejant amb les varetes manuals fins que tot quedi ben integrat.
  4. Ratllem una llimona i en reservem la ratlladura.
  5. Ens untem les  mans amb oli i amassem la massa durant 5 minuts. Hi afegim la ratlladura de llimona i ho funyim. Deixem que la massa reposi durant 2 hores, tapada amb un drap.
  6. Tallem 5 prunes vermelles i els traiem el pinyol (més o menys 480 g).
  7. Posem les prunes a foc baix amb 2 cullerades de sucre panela, un raig de Patxaran i el suc d'una llima. Ho deixem coure durant 15 minuts i després ho deixem reposar.
  8. Tallem unes fulles de menta i les afegim a la compota. Ho barregem i  ho reservem.
  9. Repartim la massa en 8 parts i les estirem amb l'ajut d'un corró per fer-ne unes crestes.
  10. Escalfem oli OVE en una cassola.
  11. Farcim les crestes amb la compota i les tanquem amb una forquilla.
  12. Fregim les crestes i les arrebossem amb sucre i llestes!
Anar al contingut