Pastissets de xai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial, B12; també té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, per la qual cosa se n'ha de menjar només ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 colls de xai
500 g de farina d'espelta
500 g de bolets secs
500 ml de nata
225 ml d'aigua
70 g de pinyons
50 g d'oli OVE
2 grans d'all
Una cullerada de mantega
Aigua dels bolets hidratats
Romaní
Llorer
Vi ranci
PREPARACIÓ
- Infusionem al foc durant 10 minuts una branca de romaní en 225 ml d'aigua.
- Hidratem amb aigua tèbia durant 10 minuts 500 g de bolets secs.
- Salpebrem dos colls de xai en una safata de forn. Hi afegim una mica de llorer i dos grans d'all i part de l'aigua dels bolets (un o dos gots, aproximadament).
- Ho enfornema 180º durant 2 hores. Quan falti un minut per a les 2 hores, ho desglacem amb un rajolí de vi ranci.
- Traiem el xai del forn i ho reservem.
- Un cop s'hagi refredat la infusió, en traiem el romaní i la posem a un bol.
- Tamisem 500 g de farina d'espelta i l'anem afegint de mica en mica a l'aigua de romaní, batent-ho amb les varetes elèctriques.
- Abans d'abocar-hi tota la farina, hi afegim 50 m d'oli OVE. Ho integrem.
- Un cop aconseguida la textura de la massa, la pastem amb les mans. Després la deixem reposar 30 minuts recoberta amb oli OVE i tapada amb un drap humit.
- De la bola de massa, en fem 8 boletes. Les pastem, aplanem i estirem fins que n'aconseguim una forma de rectangle allargassat, i en retallem les vores per aconseguir formes regulars.
- Disposem aquestes crestes en una safata de forn per capes, separades amb paper sulfurat, que també haurem posat a la base de la safata.
- Fiquem la safata a la nevera.
- Desossem els colls de xai, posem la carn en una cassola, on abocarem els bolets hidratats, 500 ml de nata, una cullerada de mantega i un grapat de pinyons. Ho posem al foc durant 5 minuts i després deixem que es refredi.
- Amb aquesta barreja farcim els pastissets, tancant-los amb una forquilla com si fossin crestes.
- Fregim els pastissets en una paella amb una bona quantitat d'oli OVE i a menjar-se'ls!!!