Patata gratinada al microones
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Una de les cerques més habituals a internet és "Monna Lisa'' i avui la tindrem com a protagonista al plat. No pintarem ni farem cap quadre, sinó que l'Arnau París farà servir una patata monalisa per fer una patata gratinada al microones.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 patata
30 g sobrassada
30 g calamarsons descongelats
Formatge semicurat
Mel de flors
Farigola fresca
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Emboliquem amb un drap humit 1 patata monalisa amb pell. La posem en un recipient de vidre amb tapa i la coem al microones 10' a 800 W.
- Un cop passin els 10 minuts, deixem la patata temperant-se. Quan estigui prou temperada per manipular-la, la tallem per la part superior al llarg. La buidem amb una cullera deixant 1 cm de gruix interior.
- La polpa de la patata que traiem la reservem en un bol, i la patata buida, en un plat.
- Deixem la paella escalfant-se i hi posem 30 g de sobrassada mal tallada i la saltem durant 1 minut.
- Aprofitem per salar 30 g de calamars i els afegim a la paella amb la sobrassada. Ho saltem tot durant 30 segons.
- Mentre es va acabant de saltar, salpebrem la polpa de la patata.
- Aboquem el contingut de la paella al bol de la polpa de la patata i ho integrem tot bé amb una forquilla.
- Un cop ho tinguem ben integrat, farcim la patata amb una cullera.
- Agafem formatge semicurat i el ratllem a la part superior de la patata.
- La posem en un recipient de vidre i la coem durant 1 minut a 800 W.
- Un cop passat el minut, podem emplatar la patata afegint-hi un raig de mel i farigola fresca.