Patates amb bacallà i gírgoles de bruc

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Paco Batllevell Masia rural Mas Figueres. Marçà, Priorat
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • Bacallà
  • Gírgoles de bruc
  • Patates
  • Cebes, all, pebrot verd i nyora
  • Pebre vermell, pebre negre, sal, llorer, romaní i julivert
  • Oli d'oliva
  • Caldo de verdures
  • Vermut de Falset
  •  

PREPARACIÓ

Posem oli d'oliva en una cassola i quan ja sigui calent hi afegim uns quants grans d'all i el bacallà per fregir-ho tot una miqueta.
Un cop enrossit, retirem el bacallà i l'all i en el mateix oli hi sofregim els bolets. Quan siguin una mica cuits, els traiem de la cassola i els reservem.
Ara, amb l'oli de cassola que ja té el gust del bacallà, els alls i els bolets, començarem el sofregit. Hi posem la ceba picada i el pebrot verd tallat petit, una mica de nyora picada i ho deixarem coure a poc a poc.
Un cop el sofregit ja està a punt, hi podem afegir els bolets que havíem reservat i un parell de fulles de llorer, una mica de romaní i les patates tallades a daus. Ho remenem bé perquè les patates s'impregnin bé del gust del sofregit i ja hi podem afegir el caldo de verdures. Quan arrenqui el bull ja s'hi poden afegir els alls que havíem retirat al principi i una mica de pebre vermell per donar-hi color i gust.
Ho deixem coure tot una bona estona (fins que veiem que les patates s'hagin guisat bé) i ja hi podem afegir el bacallà.
Que cogui tot junt uns cinc minuts més i ja estarà a punt de servir.

 
Anar al contingut