Patates amb bacallà i gírgoles de bruc
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Paco Batllevell Masia rural Mas Figueres. Marçà, Priorat
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Bacallà
- Gírgoles de bruc
- Patates
- Cebes, all, pebrot verd i nyora
- Pebre vermell, pebre negre, sal, llorer, romaní i julivert
- Oli d'oliva
- Caldo de verdures
- Vermut de Falset
PREPARACIÓ
Posem oli d'oliva en una cassola i quan ja sigui calent hi afegim uns quants grans d'all i el bacallà per fregir-ho tot una miqueta.
Un cop enrossit, retirem el bacallà i l'all i en el mateix oli hi sofregim els bolets. Quan siguin una mica cuits, els traiem de la cassola i els reservem.
Ara, amb l'oli de cassola que ja té el gust del bacallà, els alls i els bolets, començarem el sofregit. Hi posem la ceba picada i el pebrot verd tallat petit, una mica de nyora picada i ho deixarem coure a poc a poc.
Un cop el sofregit ja està a punt, hi podem afegir els bolets que havíem reservat i un parell de fulles de llorer, una mica de romaní i les patates tallades a daus. Ho remenem bé perquè les patates s'impregnin bé del gust del sofregit i ja hi podem afegir el caldo de verdures. Quan arrenqui el bull ja s'hi poden afegir els alls que havíem retirat al principi i una mica de pebre vermell per donar-hi color i gust.
Ho deixem coure tot una bona estona (fins que veiem que les patates s'hagin guisat bé) i ja hi podem afegir el bacallà.
Que cogui tot junt uns cinc minuts més i ja estarà a punt de servir.
Un cop enrossit, retirem el bacallà i l'all i en el mateix oli hi sofregim els bolets. Quan siguin una mica cuits, els traiem de la cassola i els reservem.
Ara, amb l'oli de cassola que ja té el gust del bacallà, els alls i els bolets, començarem el sofregit. Hi posem la ceba picada i el pebrot verd tallat petit, una mica de nyora picada i ho deixarem coure a poc a poc.
Un cop el sofregit ja està a punt, hi podem afegir els bolets que havíem reservat i un parell de fulles de llorer, una mica de romaní i les patates tallades a daus. Ho remenem bé perquè les patates s'impregnin bé del gust del sofregit i ja hi podem afegir el caldo de verdures. Quan arrenqui el bull ja s'hi poden afegir els alls que havíem retirat al principi i una mica de pebre vermell per donar-hi color i gust.
Ho deixem coure tot una bona estona (fins que veiem que les patates s'hagin guisat bé) i ja hi podem afegir el bacallà.
Que cogui tot junt uns cinc minuts més i ja estarà a punt de servir.