Patates amb safrà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de patates
3 cebes
5 ous
1 llimona
125 g mantega
50 g pinyons
Safrà
Romaní
Farigola
All
Sal grossa
Sal
PREPARACIÓ
- Bullim les patates senceres, amb pell, i amb un polsim de sal, fins que estiguin cuites.
- Enfornem les cebes en una safata, damunt un fons de sal grossa. Han de coure 30 minuts a 220º.
- Separem les clares dels rovells. Les clares les reservarem per un altre dia.
- Posem a coure els rovells al bany maria, juntament amb uns brins de safrà -prèviament torrats perquè deixin anar el seu perfum-, unes gotes de suc de llimona, un polsim de sal i 125 g de mantega tallada a daus. Ho remenem amb una cullera i quan la mantega s'hagi desfet, ho emulsionem amb les varetes elèctriques durant uns 3 minuts. Ho reservem a temperatura ambient, filmat a pell perquè el contacte amb l'aire hi faci crosta.
- Posem a escalfar una cassola amb una cullerada de mantega. Hi afegim 2 grans d'all aixafats i un branquilló de romaní.
- Pelem les cebes, les tallem a pètals i les afegim a la cassola, que tindrem a foc mitjà. Un cop enrossides, ho reservem.
- Aixafem una mica les patates, just que ens quedin esberlades. Afegim una mica més de mantega a la cassola i les hi enrossim.
- Hi afegim la ceba reservada amb els alls i el romaní. Hi posem els pinyons i ho coem fins que estiguin fets.
- Ho servim amb una mica de salsa i farigola per damunt.