Patates amb suc
- Programa: De vacances
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 400 g de patata vermella (red pontiac) de la Vall d'en Bas
- 1 dent d'all
- 4 fulles d'eucaliptus
- 2 dl d'oli de girasol
- 1/4 l d'aigua
- 1/2 l de fons fosc de pollastre
- 10 g pebre vermell dolç
- 100 g midó de Kuzu
- Sal Maldon
PREPARACIÓ
ELABORACIÓ
* Peleu les patates i poseu-les a coure, com un estofat de patates, amb aigua, el fons de pollastre i el pebre vermell dolç.
* Una vegada ben cuites, passeu les patates pel Termomix fins a obtenir una crema fina de patata. Rectifiqueu-ho de sal.
* Reserveu i reduïu el fons, i a continuació coleu-lo.
* Al mateix temps, escalfeu la crema de patata i afegiu-hi el midó de Kuzu diluït amb 1 dl d'aigua freda.
* Treballeu la barreja a foc lent durant mitja hora, fins a obtenir una massa semitransparent.
* Reserveu-ho en fred amb motlles de 1,5 cm d'altura.
* Refredeu la massa i talleu les porcions de patata com si fos patata guisada.
*Escalfeu-ho al forn de vapor a 85ºC durant 15 min.
* Refredeu-ho amb aigua i gel.
* Peleu la dent d'all, filetegeu-la i fregiu-la fins que tingui una textura cruixent.
* Infusioneu l'eucaliptus amb l'oli.
MUNTATGE:
Escalfeu les porcions de patata amb la salsa, i acabeu el plat amb l'all fregit, l'oli d'eucaliptus i la sal Maldon.
Recepta de Pere Planagumà (Restaurant Les Cols)
* Peleu les patates i poseu-les a coure, com un estofat de patates, amb aigua, el fons de pollastre i el pebre vermell dolç.
* Una vegada ben cuites, passeu les patates pel Termomix fins a obtenir una crema fina de patata. Rectifiqueu-ho de sal.
* Reserveu i reduïu el fons, i a continuació coleu-lo.
* Al mateix temps, escalfeu la crema de patata i afegiu-hi el midó de Kuzu diluït amb 1 dl d'aigua freda.
* Treballeu la barreja a foc lent durant mitja hora, fins a obtenir una massa semitransparent.
* Reserveu-ho en fred amb motlles de 1,5 cm d'altura.
* Refredeu la massa i talleu les porcions de patata com si fos patata guisada.
*Escalfeu-ho al forn de vapor a 85ºC durant 15 min.
* Refredeu-ho amb aigua i gel.
* Peleu la dent d'all, filetegeu-la i fregiu-la fins que tingui una textura cruixent.
* Infusioneu l'eucaliptus amb l'oli.
MUNTATGE:
Escalfeu les porcions de patata amb la salsa, i acabeu el plat amb l'all fregit, l'oli d'eucaliptus i la sal Maldon.
Recepta de Pere Planagumà (Restaurant Les Cols)