Patates braves Arola

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Arola
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Sergi Arola Gastro, Madrid
INGREDIENTS
- 2 patates grosses
- julivert
- oli d'oliva La Amarilla de Ronda "suau"
- Per a la salsa brava:
- oli d'oliva
- 3 grans d'all
- 3 bitxos
- 250 g de tomàquet concassat
- sal
- sucre
- pebre blanc
- allioli
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les patates a rodanxes gruixudes, talleu-les amb un aparell per buidar el cor de les pomes donant-los forma de cilindre, feu-hi un petit forat a sobre i deixeu-les confitar en un cassó amb oli abundant.
Quan estiguin cuites, fregiu-les en un altre cassó amb oli abundant i ben calent fins que quedin ben rosses.
Per fer la salsa brava, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats i el bitxo tallat a trossos.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els tomàquets, pelats, tallats a quarts i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.
Tot seguit, passeu-ho pel passapurés i deixeu-ho refredar una estona a la nevera.
I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi la salsa brava al foradet de sobre, cobriu-ho amb l'allioli i guarniu el plat amb el julivert picat.
Quan estiguin cuites, fregiu-les en un altre cassó amb oli abundant i ben calent fins que quedin ben rosses.
Per fer la salsa brava, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats i el bitxo tallat a trossos.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els tomàquets, pelats, tallats a quarts i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.
Tot seguit, passeu-ho pel passapurés i deixeu-ho refredar una estona a la nevera.
I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi la salsa brava al foradet de sobre, cobriu-ho amb l'allioli i guarniu el plat amb el julivert picat.