Patates braves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Podem menjar patata fins a 3 o 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 o 5 patates kennebec o agres
- sofregit
- brou de carn
- un got de vi negre
- una presa de xocolata
- romaní
- pebre vermell fumat picant
- pebre blanc
- un gra d'all
- oli d'oliva verge extra
- sal
- julivert
PREPARACIÓ
- Escaldem les patates tallades a daus mida mossegada. Han de bullir 5 minuts.
- Les traiem de l'aigua, les eixuguem amb paper absorbent i les posem al congelador a refredar. No han de quedar gaire aglutinades, perquè no s'enganxin.
- En una cassola posem un raig d'oli, el sofregit, la branca de romaní, el brou de carn, el gra d'all a microbrunesa (tallat a dauets molt petits), el got de vi negre i la xocolata trencada. Ho remenem fins que se'ns desfaci la presa de xocolata i s'evapori l'alcohol.
- Després hi incorporem el pebre blanc i el pebre vermell picant, ho remenem fins que se'ns quedi tot ben repartit.
- Hi tirem el brou i mentre fa xup-xup fem l'allioli en un morter.
- Posem una cassola a foc fort amb oli. Quan l'oli bulli, hi tirem les patates fins que ens quedin rosses. Les traiem i les eixuguem amb paper de cuina. Les salem.
- Les servim en una safata banyant-ho amb el sofregit. Ho pintem amb el biberó amb fils fins d'allioli. Piquem les fulles del julivert, les tirem per sobre.