Patates emmascarades amb bolets i suc de rostit
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Tomás
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bitxarracu, Barcelona
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La patata és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, representats a la base de la piràmide alimentària. Se'n pot menjar de 3 a 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 300 g de patates del bufet
- 150 g de botifarra negra del perol
- 50 g de bolets confitats
- 50 g de suc de rostit
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, pre-escalfem el forn a 160 graus. Pelem les patates i les posem a bullir a partir d'aigua freda i sal durant 15 minuts.
Mentrestant, pelem i tallem la botifarra del perol a rodanxes i l'escalfarem al forn a 160 graus 10 minuts. Quan les patates estiguin ben cuites, les colem. Aixafem les patates amb una forquilla i afegim la botifarra. Ho barregem bé.
Fiquem la barreja en un motllo folrat de paper film. Ho deixarem reposar a la nevera 24 hores amb un pes al damunt. Després, ho traiem del motllo amb cura i ho tallem en forma de rectangles/lingots. Els marquem per tots els costats en una paella antiadherent (sense oli). Escalfem els bolets confitats i el suc del rostit.
Per acabar, emplatem el tall de patates emmascarades amb els bolets i el suc de rostit per sobre.
Mentrestant, pelem i tallem la botifarra del perol a rodanxes i l'escalfarem al forn a 160 graus 10 minuts. Quan les patates estiguin ben cuites, les colem. Aixafem les patates amb una forquilla i afegim la botifarra. Ho barregem bé.
Fiquem la barreja en un motllo folrat de paper film. Ho deixarem reposar a la nevera 24 hores amb un pes al damunt. Després, ho traiem del motllo amb cura i ho tallem en forma de rectangles/lingots. Els marquem per tots els costats en una paella antiadherent (sense oli). Escalfem els bolets confitats i el suc del rostit.
Per acabar, emplatem el tall de patates emmascarades amb els bolets i el suc de rostit per sobre.