Patates emmascarades amb bolets i suc de rostit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Tomás
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bitxarracu, Barcelona
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La patata és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, representats a la base de la piràmide alimentària. Se'n pot menjar de 3 a 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 300 g de patates del bufet
  • 150 g de botifarra negra del perol
  • 50 g de bolets confitats
  • 50 g de suc de rostit
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, pre-escalfem el forn a 160 graus. Pelem les patates i les posem a bullir a partir d'aigua freda i sal durant 15 minuts.

Mentrestant, pelem i tallem la botifarra del perol a rodanxes i l'escalfarem al forn a 160 graus 10 minuts. Quan les patates estiguin ben cuites, les colem. Aixafem les patates amb una forquilla i afegim la botifarra. Ho barregem bé.

Fiquem la barreja en un motllo folrat de paper film. Ho deixarem reposar a la nevera 24 hores amb un pes al damunt. Després, ho traiem del motllo amb cura i ho tallem en forma de rectangles/lingots. Els marquem per tots els costats en una paella antiadherent (sense oli). Escalfem els bolets confitats i el suc del rostit.

Per acabar, emplatem el tall de patates emmascarades amb els bolets i el suc de rostit per sobre.
Anar al contingut