Patates, faves i cargols amb all i oli de menta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Castaño
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)
- Informació nutricional -Obre
La menta fresca és rica en potassi, un mineral amb efecte diürètic que ajuda a eliminar retencions a líquids i regular la tensió arterial.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g de faves desgranades
- 700 g de cargols
- 1 manat de menta
- 2 grans d'all
- 100 g de llet
- 500 g d'oli d'oliva verge extra
- aigua
- sal
- 1 ou
- Per al sofregit:
- bitxo
- 1 os de pernil
- 1 ceba
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bulliu les patates senceres.
Quan estiguin cuites, escorreu-les, peleu-les, talleu-les a trossos, poseu-les en un bol amb la llet, una mica de sal i una mica d'oli i aixafeu-les amb una forquilla.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el bitxo i l'os de pernil i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Seguidament, poseu-hi les faves, deixeu-les sofregir un parell de minuts més, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Després, coleu les faves, reserveu-les, torneu a posar l'aigua de la cocció a la cassola i deixeu-la refredar. Quan l'aigua ja sigui freda, poseu-hi els cargols i deixeu-los coure durant mitja hora o tres quarts.
Per fer l'all i oli, poseu l'oli i les fulles de menta en un cassó i deixeu-ho infusionar durant 10 minuts. Seguidament, poseu-ho en un bol, deixeu-ho refredar, afegiu-hi l'all i tritureu-ho amb el túrmix. Després, afegiu-hi l'ou i torneu-ho a triturar amb el túrmix.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el puré de patata i les faves, cobriu-ho tot amb l'all i l'oli i poseu-ho a gratinar al forn. Finalment, desemmotlleu-ho i poseu-hi una broqueta de cargols al costat, salseu-ho amb el suc dels cargols i acompanyeu-ho amb un platet de cargols amb suc.
Quan estiguin cuites, escorreu-les, peleu-les, talleu-les a trossos, poseu-les en un bol amb la llet, una mica de sal i una mica d'oli i aixafeu-les amb una forquilla.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el bitxo i l'os de pernil i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Seguidament, poseu-hi les faves, deixeu-les sofregir un parell de minuts més, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Després, coleu les faves, reserveu-les, torneu a posar l'aigua de la cocció a la cassola i deixeu-la refredar. Quan l'aigua ja sigui freda, poseu-hi els cargols i deixeu-los coure durant mitja hora o tres quarts.
Per fer l'all i oli, poseu l'oli i les fulles de menta en un cassó i deixeu-ho infusionar durant 10 minuts. Seguidament, poseu-ho en un bol, deixeu-ho refredar, afegiu-hi l'all i tritureu-ho amb el túrmix. Després, afegiu-hi l'ou i torneu-ho a triturar amb el túrmix.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el puré de patata i les faves, cobriu-ho tot amb l'all i l'oli i poseu-ho a gratinar al forn. Finalment, desemmotlleu-ho i poseu-hi una broqueta de cargols al costat, salseu-ho amb el suc dels cargols i acompanyeu-ho amb un platet de cargols amb suc.