Patates fregides de colors
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 quilo de patates (preferentment Kennebec o Bintje)
- 250 gr. de pastanagues
- 250 gr. de patates violeta
- 150 gr. d'espinacs frescos
- 150 gr. de pebrot vermell
- Farina de katakurico (en establiments asiàtics)
- oli d'oliva extra verge
PREPARACIÓ
1. Peleu les patates blanques, feu-les a talls regulars i poseu-les a coure amb aigua i un puntet de sal. Deixeu-les bullir fins que siguin toves, aproximadament uns 20 minuts. Escorre-les i aixafeu-les amb una forquilla, afegiu-hi 4 cullerades d'oli i mescleu fins obtenir un puré un xic rústic, afineu el punt de sal i dividiu el puré obtingut en 6 porcions. Reserveu.
2. Peleu les pastanagues, feu-les a talls regulars i poseu-les a bullir com les patates amb aigua i sal, aproximadament durant uns 15 minuts. Escorreu-les, aixafeu-les amb una forquilla amanint-les amb un fil d'oli i al punt de sal. Reserveu.
3. Repetiu la mateixa operació amb les patates violeta.
4. Renteu bé els espinacs, piqueu-los a talls regulars i poseu-los a bullir amb aigua i sal, només durant 3 minuts. Escorreu-los molt bé i piqueu-los a ganivet encara més petit, torneu a escórrer. Mescleu el puré obtingut amb una de les 6 parts de patata reservada, per obtenint un puré verdós. Reserveu.
5. Peleu els pebrots vermells, feu-los a daus petits, saltegeu-los a la paella fins a fer-los ben cuits, salpebreu-los i passeu-los per un passapurés, mescleu el puré de pebrot amb una de les parts de puré de patata reservada i reserveu el puré vermellós obtingut.
Finalització i presentació
. Disposeu-vos a preparar les patates de colors. Serà una operació senzilla, (si hi ha canalla a casa podran ajudar i es divertiran) Consisteix en prendre una part de pasta de patata blanca i formar boles amb la pasta de pastanaga, meitat i meitat (unes boles d'un diàmetre aproximat de 2,5 cm.) reserveu les boles formades.
. Repetiu l'operació formant boles combinant una part de patata neutre amb la pasta de patata violeta, unes altres amb la pasta d'espinac i unes altres amb la pasta de pebrot.
. Per servir-les enfarineu-les amb la farina de katakurico i fregiu-les amb oli d'oliva abundant ben calent a 170º. Assequeu-les sobre paper absorbent i serviu-les per acompanyar carn o peix a la planxa.
2. Peleu les pastanagues, feu-les a talls regulars i poseu-les a bullir com les patates amb aigua i sal, aproximadament durant uns 15 minuts. Escorreu-les, aixafeu-les amb una forquilla amanint-les amb un fil d'oli i al punt de sal. Reserveu.
3. Repetiu la mateixa operació amb les patates violeta.
4. Renteu bé els espinacs, piqueu-los a talls regulars i poseu-los a bullir amb aigua i sal, només durant 3 minuts. Escorreu-los molt bé i piqueu-los a ganivet encara més petit, torneu a escórrer. Mescleu el puré obtingut amb una de les 6 parts de patata reservada, per obtenint un puré verdós. Reserveu.
5. Peleu els pebrots vermells, feu-los a daus petits, saltegeu-los a la paella fins a fer-los ben cuits, salpebreu-los i passeu-los per un passapurés, mescleu el puré de pebrot amb una de les parts de puré de patata reservada i reserveu el puré vermellós obtingut.
Finalització i presentació
. Disposeu-vos a preparar les patates de colors. Serà una operació senzilla, (si hi ha canalla a casa podran ajudar i es divertiran) Consisteix en prendre una part de pasta de patata blanca i formar boles amb la pasta de pastanaga, meitat i meitat (unes boles d'un diàmetre aproximat de 2,5 cm.) reserveu les boles formades.
. Repetiu l'operació formant boles combinant una part de patata neutre amb la pasta de patata violeta, unes altres amb la pasta d'espinac i unes altres amb la pasta de pebrot.
. Per servir-les enfarineu-les amb la farina de katakurico i fregiu-les amb oli d'oliva abundant ben calent a 170º. Assequeu-les sobre paper absorbent i serviu-les per acompanyar carn o peix a la planxa.